Fisker døde etter at han falt i Gaula

Flere vitner så at mannen falt i elva og kom til for å hjelpe.

Her får fiskeren førstehjelp av helsepersonell etter at han falt i elva. Mannen ble deretter fløyet til sykehus.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Et øyeNvitne varslet politiet om ulykken på Støren klokken 11.21, og det ble satt i gang en redningsaksjon. Folk i området kom hjelpende til, og en kvinne fikk etter hvert dratt mannen opp på land.

På St. Olavs hospital ble mannen i slutten av 60-årene behandlet på intensivavdelingen, men livet sto ikke til å redde. Natt til lørdag opplyser St. Olavs hospital at mannen er død.

- Pårørende er på sykehuset og er varslet, sier krimvaktleder Monika Aronsen ved Sentrum politistasjon til Adresseavisen.

Vitner reddet opp mannen

Vitner har opplyst til politiet at det var en fisker med vadere som hadde havnet i elva. Politiet har ikke kommet i kontakt med vitner som har sett hvor mannen sto da han mistet fotfestet.

- Da mannen var rett nedenfor E6-brua på Støren, var det to eller flere vitner som oppfattet situasjonen. De basket seg ut i elva og fikk tak i ham, sier Olsen.

Politiet hadde en melder på tråden da mannen ble reddet opp og kunne raskt melde dette på Twitter.

Roser de som hjalp til

- Det var ikke lett for dem å komme seg ut til mannen, og de strevde med å få ham på land. Dette synes vi var svært bra av dem, skryter Olsen, som legger til at det ble igangsatt førstehjelp umiddelbart.

Det ble gitt hjerte- og lungeredning frem til mannen ble fløyet bort i luftambulanse. Dette skjedde på ei elveør ved Gaula natursenter.

Politiet har opprettet sak, undersøkt stedet samt gjort avhør av personer.

På forsiden nå