17-åring døde etter mopedulykke

Ulykken skjedde ved Kvernøybrua på Frøya. Tenåringen var i live da han ble funnet, men omkom senere.

En 17-åring døde etter en ulykke på Norddyrøya på Frøya tirsdag morgen. 

Saken oppdateres.

Det var klokken 08.32 tirsdag morgen at politiet meldte at en mopedist hadde kjørt av veien på Frøya. Hendelsen skjedde ved Kvernøybrua.

Mopedisten, en gutt på 17 år, ble først betegnet som alvorlig skadd. Like før klokken 12.00, opplyste operasjonsleder Frank Brevik at gutten hadde mistet livet.

- Gutten var i live da helse ankom, men døde på stedet, sier Brevik ved Trøndelag politidistrikt.

Var bevisstløs

17-åringen ble funnet bevisstløs i ulendt terreng.

- Det er foreløpig uvisst hva som har skjedd, sa operasjonsleder Brevik om ulykken.

Ifølge avisen Hitra-Frøya rykket både brannvesen, politi, ambulanse samt et Sea King redningshelikopter til stedet etter ulykken.

En ambulanse fraktet føreren et kort stykke for å møte redningshelikopteret, som landet et stykke fra stedet, skriver avisen videre.

Operasjonslederen opplyser at kriseteam nå tar hånd om familien til tenåringen. I tillegg er kriseteam på Frøya tilgjengelig for andre som skulle ha behov etter den tragiske hendelsen.

I en e-post til Adresseavisen skriver Ingrid Kristiansen, kommuneoverlege og leder for kristeteamet, at alle som ønsker det er invitert til samling på Guri Kunna skolested på Frøya fra kl 19.00 tirsdag. Medlemmer fra kriseteamet på Frøya vil da være tilstede.

Dårlig vær

Det var dårlig vær på stedet, og det blåste kraftig. Derfor ble det vurdert som vanskelig å finne spor på stedet. Vegvesenets ulykkesgruppe venter med å gjøre sine undersøkelser.

Monica Brækken, seksjonsleder for etterforskning, ved Orkdal lensmannsdistrikt, opplyser imidlertid at en politipatrulje har gjort undersøkelser på stedet.

- Vi har vitner fra stedet som skal avhøres, om de har sett selve ulykken er ennå usikkert, sier Brækken.

Om det trengs ytterligere bistand fra kriminalteknikere i politidistriktet, skal vurderes.

 
 
På forsiden nå