Varsel om full storm i Trøndelag og Helgeland

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om liten til full storm i Trøndelag og Helgeland på onsdag, med vindkast opp mot 35 meter i sekundet.

Vinden blir sterkest nord i Trøndelag og langs store deler av Helgelandskysten.  Foto: Terje Svaan (bildet er tatt ved en tidligere anledning)

Saken oppdateres.

Stormen vil ifølge Meteorologisk institutt være sterkest onsdag formiddag, for så å minke utover kvelden.

– Det vil komme svært sterke vindkast fra sørvest og vest, og vi oppfordrer alle som bor i områdene som har løse gjenstander i hagen, til å tjore dem fast, sier vakthavende meteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt til NTB.

Vinden blir sterkest nord i Trøndelag og langs store deler av Helgelandskysten, ifølge Svanevik.

– Trær kan bli blåst over ende, og vinden kan også føre til en del lokale strømbrudd, advarer meteorologen, som legger til at hun ikke tror det vil være lurt å ta seg en fjelltur i løpet av onsdagen.

LES OGSÅ: Fare for jordskred, flom og kraftig vind i Trøndelag


Tips oss! Har du opplysninger, bilde eller video?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


Regn

Onsdag er det også meldt mye regn i de samme områdene, med fra 40–60 millimeter regn fra tirsdag kveld til onsdag formiddag. Lokalt kan det komme så mye som 80 millimeter.

- Det er det vi kaller styrtregn. Det er begrenset til et kortere tidsrom, sa vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss til Adressavisen mandag.

Vestlandet vil imidlertid bli hardest rammet av regnbygene, og tirsdag kveld er det ventet 60 millimeter nedbør og rundt 100 millimeter i løpet av det neste døgnet.

LES OGSÅ: I helga har det snødd i Trøndelag

– La bilen stå

Statens vegvesen oppfordrer folk som bor på Vestlandet, til å la bilen stå tirsdag kveld. Jordskredfaren er på gult nivå, og det er fare for ras langs veiene.

– Faren for ras er stor med så mye nedbør som er meldt nå. Det er slik at om man ikke må ut på veien, så bør man holde seg i ro, sier vaktoperatør Ketil Molvær i Statens vegvesen til NRK.

Meteorologene varsler også om flomfare både på Vestlandet, i Trøndelag og i Nordland. På grunn av stigende temperaturer vil snø smelte i områder hvor det ligger snø, og regnet vil gi raskt økende vannføring i elver og bekker.

På forsiden nå