Skal bygge trøndersk vei for 4 milliarder kroner

Spanske Acciona har signert en av landets største veiutbyggingskontrakter noen sinne for utbyggingen av E6 mellom Ranheim og Værnes.

Nye Veiers første utbyggingskontrakt i Trøndelag, E6 Ranheim–Værnes, er blant Norges største veikontrakter. Den er tildelt det verdensomspennende spanske konsernet Acciona Construcción og har en verdi på ca. 4 milliarder kroner.  Foto: Nye Veier

Saken oppdateres.

Det handler om nye E6 i Trøndelag og strekningen Ranheim-Værnes. Fredag var ledelsen fra anbudsvinneren, det spanske konsernet Acciona Construcción, i Trondheim for å signere milliardkontrakten med statlige Nye Veier.

Kontrakten er ifølge Nye Veier på om lag 4 milliarder kroner av et prosjekt med en totalkostnad på 5,6 milliarder.

Les også: Spansk og norsk entreprenør får veikontrakt i Trøndelag

Doble tunnelløp

Byggingen av nye E6 fra Ranheim i Trondheim gjennom Malvik til Værnes i Stjørdal, skal starte neste år og ta fem-seks år. I planen ligger blant annet byggingen av ny Sandfærhus-bru, ny dobbel Hommelviktunnel og utvidelse til doble løp i både Væretunnelen og Stavsjøfjelltunnelen. Hele strekningen har en lengde på 23 kilometer.

Se det store bildegalleriet fra fortsettelsen på strekningen: Nye E6 mellom Kvithammar og Åsen.

Acciona Construcción blir totalentreprenør for utbyggingen, sammen med sine norske underleverandører Multiconsult og Leonhard Nilsen & Co. Konsernet bygger veier i over 40 land, men dette blir første veikontrakten de signerer i Norge, ifølge prosjektdirektør i Nye Veier, Johan Arnt Vatnan.

Les kronikken skrevet av prosjektleder Vatnan: Det store E6-løftet

110 km/t

Nye Veier i Trøndelag skal bygge ut firefelts E6 fra Ulsberg i sør til Åsen i nord, til sammen 106 kilometer. Målet er å «styrke trafikksikkerheten, forkorte reisetid og stimulere til vekst og utvikling i en region som ble samlet til ett fylke 1. januar 2018» som det heter i prosjektbeskrivelsen fra Nye Veier.

På den nye motorveien blir det i størst mulig grad lagt til rette for en fartsgrense på 110 km/t.

Les også: Disse fem kjemper om kontrakt på fire milliarder

LES OGSÅ: Regjeringen sier ja til mer firefelts motorvei i Trøndelag

E6 Ranheim – Værnes: Nye Veiers første utbyggingskontrakt i Trøndelag, E6 Ranheim–Værnes, er blant Norges største veikontrakter. Den er tildelt det verdensomspennende spanske konsernet Acciona Construcción og har en verdi på ca. fire milliarder kroner.  
    
      (Foto: Illustrasjon: Nye Veier)

E6 Ranheim – Værnes: Nye Veiers første utbyggingskontrakt i Trøndelag, E6 Ranheim–Værnes, er blant Norges største veikontrakter. Den er tildelt det verdensomspennende spanske konsernet Acciona Construcción og har en verdi på ca. fire milliarder kroner.   Foto: Illustrasjon: Nye Veier

På forsiden nå