17-åring meget alvorlig skadd etter påkjørsel på E6

Lørdag kveld ble en 17 år gammel gutt påkjørt i et fotgjengerfelt i Melhus. Han pådro seg meget alvorlige hodeskader i ulykken, og ligger nå på sykehus.

Luftambulansen er fremme på stedet.  Foto: Noelia Rojas Rodriguez

Saken oppdateres.

Det er politiet som bekrefter dette, etter å ha vært i kontakt med St. Olavs hospital, søndag morgen.

- Vi vet ikke i hvilken tilstand han er, men har fått beskrevet at han har meget alvorlige hodeskader, forteller etterforskningsleder ved Krimvakta ved Sentrum politistasjon, politioverbetjent Torstein Ekseth.

Vitne så hendelsen

Det var rundt klokken 18.00 lørdag kveld politiet fikk inn meldingen om at det hadde vært en påkjørsel på Lundamo i Melhus. Et vitne politiet har avhørt, har forklart hendelsesforløpet.

- Den siktede, en kvinne, kjørte sørover fra Trondheim langs E6, mens vitnet til hendelsen kjørte i motgående kjørefelt. Vitnet har vært på såpass kort avstand at hendelsen har blitt godt beskrevet, opplyser Ekseth.

Gikk uten refleks

Det vitnet har fortalt til politiet, er at den påkjørte 17-åringen gikk langs gangveien på siden av veien, før han da skulle krysse veien i fotgjengerfeltet. Vitnet har forklart at han var godt synlig, og at hun da bremset ned for gutten som skulle over veien. Gutten gikk riktignok uten refleks, og det skal ha vært forholdsvis mørkt, samt at det regnet da ulykken fant sted.

Da gutten kom litt over halvveis ut i fotgjengerfeltet ble han truffet av bilen som kjørte sørover. Vitnet har forklart at bilen ikke senket farten før gutten ble påkjørt. Fartsgrensen på stedet er 50 km/t.

Politiet har også avhørt kvinnen som er siktet i saken. Hun har fortalt at hun kjørte innenfor lovlig hastighet, og at hun ikke fikk øye på gutten i det hele tatt før det smalt.

Søndag formiddag har politiet gjort nye avhør av kvinnen. Krimvaktleder May Britt Enmo sier søndag ettermiddag hun ikke kjenner til hva som kom frem i avhøret.

Samtykket ikke i førerkortbeslag

Politiet har foretatt undersøkelser på stedet, samt at Statens vegvesens ulykkesgruppe har vært der. Den siktede kvinnen ble fremstilt for utåndingsprøve på stedet, men var ikke i påvirket tilstand. En blodprøve har også blitt tatt.

- Vi har beslaglagt førerkortet hennes, noe hun ikke har samtykket i. Den siktede mener at hun ikke har gjort noe galt, fortsetter Ekseth.

Politiet vil nå avvente svar på undersøkelsene som har blitt gjort, før de vurderer nye avhør.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

 

Fotgjenger påkjørt på Lundamo

På forsiden nå