Skiløypa i Gjevilvassdalen:

Bruker tvang for å få til skiløype

Vinteren starter med ny strid om skiløypa i Gjevilvassdalen i Oppdal.

Dette er en av Trøndelags mest populære skiløyper. Nå vil rådmannen bruke tvang for å hindre at grunneierne brøyter veien om vinteren.   Foto: Adresseavisen

Saken oppdateres.

Bare 50 av 109 grunneiere frivillig gått med på å avstå grunn til skiløype på Gjevilvassveien.  Rådmannen foreslår å gå til umiddelbar ekspropriasjon, skriver lokalavisa Opp. Det betyr at rådmannen går inn for å bruke tvang  mot 59 grunneiere.

Opp skriver  at samtlige grunneiere på Gjevilvassveien i høst har fått brev fra Oppdal kommune om de vil godta en frivillig avtale om å ha skiløype på veien om vinteren. Da fristen gikk ut, var det 33 grunneiere som ikke hadde svart, 26 sier nei til avtale og 50 ønsker å inngå avtale med kommunen om skiløype.

LES OGSÅ: Mange vil beholde skiløypa i Gjevilvassdalen

LES OGSÅ: Kommunen vil regulere skiløype langs veien

Aksjon for løype

Men ifølge Opp skal løypetilhengerne ha satt i gang en aksjon for skiløype og ikke brøytet vei innover Gjevilvassdalen. Etter det lokalavisa kjenner til, kom det torsdag inn flere frivillige løypeavtaler. Det skal nå være flertall blant grunneierne for skiløype på veien om vinteren.

Saken kommer opp i kommunestyret neste torsdag, og rådmannen råder politikerne til å iverksette ekspropriasjon umiddelbart for å gjennomføre den omstridte reguleringsplanen politikerne vedtok i februar 2017.

LES OGSÅ: Bil vant over ski inn til Gjevilvasshytta

LES OGSÅ: Krever full stopp av nye hyttetomter i Oppdal

På forsiden nå