Underkjølt regn skaper vanskelige kjøreforhold i hele Trøndelag

Det meldes om svært glatte veier i Trøndelag tirsdag morgen.

Flere vogntog sperrer fylkesvei 714 på Frøya tirsdag morgen, ifølge Adressa-no-tipser.  Foto: Ronny Teigås

Saken oppdateres.

Siste: Alle kjøretøyene på Fosen med unntak av ett er nå fjernet. Trafikken kan passere begge retninger. Entreprenør strør, skriver politiet på Twitter like før klokka 10.25 tirsdag formiddag.

- Det meldes om svært glatte veier i Trøndelag i natt. Kjør forsiktig, skriver politiet i en twittermelding natt til tirsdag.

Frank Nilsen, som er trafikkoperatør i Statens vegvesen Vegtrafikksentralen, beskriver føret på trønderske veier slik tirsdag morgen:

- Det er utfordrende for å si det mildt. Det har vært føreomslag i løpet av natta. Folk står og spinner og kommer seg ikke opp bakkene.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


- Hold avstand

Han forteller om nedbør som fryser med en gang det treffer bakken. Store deler av regionen har utfordringer, og han peker spesielt på Fosen, Kolvereid, Hitra og Frøya.

Han sier entreprenører er ute og salter og strør.

Han oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene og å holde avstand.

- Føler du det er for utrygt å kjøre, stopp heller og vent på salte- og strømannskaper, sier Nilsen.

LES MER: Blåste rødt etter å ha kjørt ut på glatta med fullastet semitrailer

- Underkjølt regn

Politiet har fått meldinger om underkjølt regn, og at det er veldig glatt på Fosen. E14 mellom Stjørdal og Hegra beskrives som «speilblank» av en innringer til politiet.

Ved Støren har en trailer kjørt av veien tirsdag morgen, det er ikke snakk om personskade. Politiet skriver på Twitter at det trolig er glatt på stedet. Kort tid etter melder politiet at nok en trailer har kjørt av veien på E6 ved Støren, det skal ikke være personskade, ifølge en twittermelding.

En adressa.no-tipser forteller at flere vogntog sperrer fylkesvei 714 på Frøya. Statens vegvesen melder at det er redusert fremkommelighet på fylkesvei 714 på strekningen mellom Frøya og Gangåsen på grunn av bilberging.

Klokken 8.32 meldte politiet at flere kjøretøy sto fast i Olsøybakkan på Fosen. Trafikken ble dirigert om Hasselvika mens berging pågikk.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå