Fem personer husløse etter boligbrann i Verdal

Tankbil kjørete i skytteltrafikk for å etterfylle brannbiler med vann og skum.

En nyoppusset trønderlån står i brann i Helgådal.  Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Alle beboere komseg ut av huset, som ligger i Helgådal i Vuku.

Like før klokka 17.00 fredag var brannen slukket i første og andre etasje på våningshuset. Brannmannskapene fortsatte slukkingsarbeidet på loftet. Ifølge politiet var brannen da under kontroll.

Fem personer husløse

- Det er fem personer som bor på adressen, blant dem to mindreårige. Ingen skal ha blitt eksponert for røyk, eller på annen måte blitt fysisk skadet i forbindelse med brannen, opplyste operasjonsleder Bjørnar Gaasvik hos politiet i Trøndelag til Adresseavisen fredag kveld.

Ifølge Gaasvik var det åtte personer ved huset da politiet kom til stedet.  Ifølge politiet er kriseteamet i kommunen varslet for å bistå beboerne.

Kyrne reddet ut

Driftsbygningen på gården står ca 25 meter og hadde 30 kyr på båsen. 

- Alle dyrene er hentet ut fra fjøset. Jeg har ikke opplysninger om hva som siden har skjedd med dem, annet enn at de er uskadd, opplyste operasjonsleder Gaasvik fredag. 

Er inne i huset

Politiets innsatsleder på stedet fortalte klokka 13.45 fredag, at mannskaper fra brannvesenet har tatt seg inn i huset på loftet og jobber med å slukke brannen i taket på huset.

- Brannvesenet har en bil som kjører i skytteltrafikk mellom brannstedet og sentrum for å hente skum og vann, for å forsyne de andre brannbilene i slukkingsarbeidet. Det er bare å beskrive brannvesenets innsats som fabelaktig. De var på plass med stor styrke raskt, selv om brannstedet ligger langt unna sentrum, sa Jørgensen.

Går i skytteltrafikk. Denne bilen kjører mellom brannstedet og Verdalsøra for å hente forsyninger til brannslukkingsarbeidet.  Foto: LEIF ARNE HOLME

 

Brannvesenet jobbet med etterslukking ut over ettermiddagen.

Full overtenning

Det var våningshuset på et gårdsbruk som brant. Like før klokka 1700 fikk adressa.no opplyst at 30 kyr ble tatt ut av fjøset som ligger like ved.

Våningshuset på gården står i flammer. Det befinner seg dyr i det nærliggende fjøset.  Foto: Leif Arne Holme

 

Fredag kvelds visste ikke politiet noe om årsaken til brannen.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

På forsiden nå