Ung mann mistenkt for seksuelt overgrep i Oppdal

En ung mann ble pågrepet og tatt med til politiet for avhør. Han er mistenkt for seksuelt overgrep i Oppdal natt til søndag.

En ung kvinne skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep i Oppdal sentrum natt til søndag.   Foto: CHRISTINE SCHJEFTE

Saken oppdateres.

Det har vært russetreff i Oppdal for russ fra Møre og Romsdal denne helga, og mange unge har vært samlet i skibygda.

Litt etter klokka fire natt til søndag fikk politiet melding om seksuelt overgrep, skriver begge oppdalsavisene, Opp og Opdalingen. En ung mann er mistenkt for seksuelt overgrep mot en ung kvinne.

Deltakere på samme russetreff

- Begge var deltakere på russetreffet, sier etterforskningsleder Kristian Mørkved ved Felles straffesaksinntak i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen. Han kan ikke si om de kjenner hverandre fra før.

- Det skal ha skjedd i en leilighet i Oppdal sentrum natt til søndag, sier Mørkved. Den unge kvinna ble tatt med til voldtektsmottaket i Trondheim.

Mørkved forteller at politiet jobber med saken og at de avhører vitner, den fornærmede kvinnen og mistenkte. Kriminalteknikere fra politiet har vært i Oppdal i forbindelse med etterforskningen.

- Det er tidlig i etterforskningen ennå, og det er ikke så mye vi kan si, sier etterforskningslederen til Adresseavisen.

Klokken 18.20 forteller politiadvokat Silje Noem at den mistenkte ble løslatt søndag ettermiddag, etter å ha blitt avhørt på politistasjonen i Trondheim.

Hun sier at politiet foreløpig ikke kan si noe om innholdet i avhørene som er gjennomført, men sier at det gjenstår flere avhør i saken.

Russ fra hele Møre og Romsdal

Det skal ha vært omtrent tusen russ samlet i Oppdal i helga i forbindelse med arrangementet «Russens skitur Oppdal». Det skal ifølge arrangøren være en russesamling for russ fra hele Møre og Romsdal.

- Vi tar selvsagt slike saker på alvor. Det er veldig trist at dette blir bildet fra en ellers rolig og bra gjennomført tur, skriver kontaktpersonen for «Russens skitur Oppdal», Jan Anders Langlie, i en SMS. Selskapet Tema Tur er arrangør av russetreffet. Langlie viser til politiet for kommentarer.

- Det eneste jeg kan si, er at hendelsen skal ha skjedd etter at arrangementet var over, skriver han videre i tekstmeldingen til Adresseavisen.

LES OGSÅ: I desember var russ fra Trøndelag på treff i Åre. Da ble to nordmenn mistenkt for voldtekt

På forsiden nå