Sjåfør satt fastklemt etter ulykke på E6

En norsk vogntogsjåfør ble fraktet til sykehus etter å ha vært involvert i en vogntogulykke på E6 i Grong søndag kveld.

Tre vogntog var involvert i ulykken på E6 i Grong.   Foto: stein nervik/namdalsavisa

Saken oppdateres.

Det var tre personer som var involvert i ulykken på E6 ved Fiskumfossen i Grong. Brannvesenet, ambulansepersonell og politi rykket ut til ulykkesstedet ved Namsen laksakvarium, og det ble raskt satt igang redning av en sjåfør som satt fastklemt i ene kjøretøyet.

- Én mann ble fraktet til St. Olavs hospital etter å ha vært innom sykehuset i Namsos først. Én ble tilsett av helsepersonell på stedet, mens den tredje ble sendt til legevakta i Grong for sjekk, forteller operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Bernt Tiller.

Det var to norske og én finsk sjåfør som var involvert i ulykken. Mannen som ble fraktet til sykehus i Trondheim er norsk, og blir betegnet som alvorlig skadet. De to andre ble dimittert av lege og helsepersonell etter å ha blitt sjekket.

Politiet fikk først melding om at det var to vogntog som hadde kollidert klokka 21.26, men det ble etter hvert klart at det var snakk om tre vogntog som var involvert.

- Det er også meldt om diesellekkasje fra det ene vogntoget, sa operasjonsleder Stig-Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen rett før klokken 22.00.


 

- Hva vet dere om årsaken?

- Vi har en anelse om hva som har skjedd, men det vil vi foreløpig ikke si noe mer om, forteller Tiller mandag morgen.

E6 ble raskt stengt i begge retninger. Det ble sendt krimteknikere og ulykkesgruppa fra Statens vegvesen rykket også ut.

Det siste vogntoget ble hentet opp i morgentimene, opplyser operasjonslederen, som også forteller at krimteknikere vil fortsette med noen undersøkelser på stedet før veien åpnes helt for trafikk igjen.

På forsiden nå