Tre isras over trønderske veier

Tre fylkesveier har vært sperret etter at det har rast snø, is og vann. Alle er åpne igjen for ferdsel.

Saken oppdateres.

Først torsdag ettermiddag raste det is og store isblokker ned på fylkesvei 718 i Rissa ved Klungervika mellom Rissa og Hasselvika. Meldingen om raset kom 16.29.

- Det er ismasser med delvis store blokker som har rast ut i veien, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim hos politiet.

Der er det ene feltet åpnet for trafikk. Det er gjort en vurdering av at ismassene som henger igjen i fjellsida ikke kommer over til det åpne kjørefeltet dersom det skulle rase mer, ifølge operasjonslederen.


Fylkesvei 714

Deretter raste det på fylkesvei 714 ved Våvatnet i Snillfjord litt før 18.30.

- Der kom det mye løsmasser med is, vann og snø som sperret veien, forteller operasjonslederen. Der er veien ryddet og trafikken kan passere, ifølge politiet. Vegtrafikksentralen skriver på Twitter at det fortsatt er en del vann i veibanen.

Fylkesvei 755

Det siste raset politiet og Vegtrafikksentralen har meldt om, skjedde på Amborneset i Indre Fosen kommune. På fylkesvei 755 mellom Vanvikan og Leksvik er det redusert framkommelighet også på grunn av løsmasser med snø, is og vann i veien.


På forsiden nå