Rykket ut til kraftig brann i Brøndbos bilopphuggeri

- Det oppleves veldig dramatisk, sier Bjarne Brøndbo.

Bjarne Brøndbo var selv til stede da det brant i bilopphuggeriet hans på Skage natt til fredag. 

Saken oppdateres.

- Det er bekreftet brann i et bilopphuggeri på Skage i Overhalla, sier operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Det var ikke personer i bygningen da brannen startet. Et vaktselskap som så brannen på kamera varslet 110-sentralen, ifølge Engen.

- Vi fikk melding fra brannvesenet klokken 02.25. Slukkinga har hatt god effekt, og brannen har ikke spredt seg til lokaler hvor det er brennbare stoffer. Brannvesenet har kontroll, og det er ikke behov for evakuering av øvrig bebyggelse.

- Livsverket til fatter'n

Bilopphuggeriet på Skage eies og drives av Bjarne Brøndbo. D.D.E.-vokalisten var fattet da Adresseavisen snakket med ham tidlig fredag morgen.

- Det oppleves veldig dramatisk. Det som er meget heldig i en uheldig situasjon, er at vi har et overvåkingssystem koblet opp mot et vaktselskap. Uten det ville anlegget stått i full fyr, sier Bjarne Brøndbo:

- Får brannen fortsette, kan det bli en tragedie, for dette er livsverket til fatter'n. Men hvis de klarer å holde brannen der den er nå, ser jeg lysere på situasjonen enn da jeg ble oppringt og måtte komme meg til Skage.

Også i 2016 brant det ved bilopphuggeriet. Den gang oppsto brannen under tapping av drivstoff fra en bil.

I 04-tiden meldte brannvesenet at de hadde god kontroll på brannen ved bilopphuggeriet på Skage. 

 

I 04-tiden meldte brannvesenet at de hadde god kontroll, og at de har hindret spredning til lokaler hvor det oppbevares brannfarlige stoffer.

- Trampet rundt her siden jeg var gutt

Brøndbo sier at brannen trolig har startet i et lager som ligger over kontorer, garderober og personalområder.

- Når det først brenner her, er det mye som kan brenne. Vi lagrer baklys og vindusspylermotorer og slikt der. Hvis jeg skal gjette hva årsaken kan være, tipper jeg elektrisk feil. Selv om vi har hatt eltilsyn og branntilsyn, kan jo sånt skje.

På nettsidene til bedriften hans, Bil1din, står det at foreldrene startet bilopphuggeriet for rundt 40 år siden.

Bjarne Brøndbo eier og driver Bil1din på Skage i Namdalen. Arkivbildet er tatt ved bilopphuggeriet. 

- Jeg har trampet rundt her siden jeg var gutungen. Jeg er veldig glad for at ingen er skadet eller blitt ødelagt av dette, og at det bare er bygningen som har fått skader. Samtidig er dette arbeidsplassen til 18 mennesker. Det er ikke artig. Jeg har ennå ikke snakket med mamma og pappa. De ligger og sover og vet ikke hva de våkner til, sier Bjarne Brøndbo til Adresseavisen i 05-tiden fredag morgen.

- Anlegget hadde brent ned

Han understreker nok en gang viktigheten av videoovervåkningen, og sier at innsatsen til brannmannskapene har vært god.

- Uten overvåkning hadde ingen oppdaget dette, og anlegget hadde brent ned. Det scenarioet tør jeg ikke tenke på. Brannvesenet i Namsos har akkurat fått ny stigebil med skumsprøyte, og de sa til meg at i dag har de fått igjen for investeringa. Den har virkelig hatt effekt.

D.D.E.-vokalisten håper de kan være oppe og gå igjen allerede over helga.

- Vi krysser fingrene for at brannen ikke sprer seg. Da finner vi løsninger slik at kunder, medarbeidere og samarbeidspartnere ikke blir skadelidende. Kanskje er vi tilbake igjen på mandag.

På forsiden nå