Brann i omsorgsboliger i Malvik: Alle beboere berget ut

Alle beboerne i ni kommunale omsorgsleiligheter i Rønningsveien på Vikhammer i Malvik er berget ut, etter at det brøt ut brann like før klokken 16. Fire personer er sendt til sykehus.

Flammene sto opp fra taket på omsorgsboligene.   Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

Brannen skal ha startet i en av sokkelleilighetene. Politiet starter etterforskning for å finne brannårsaken.

I 18.20-tiden holdt brannvesenet fortsatt på med etterslukking etter den kraftige brannen som ble meldt via automatisk brannvarsling klokken 15.40 torsdag ettermiddag. 

Om lag en time etter at alarmen gikk, kunne politiets innsatsleder Karl Småland konstatere at alle beboerne i var gjort rede for.

Ifølge politiets operasjonssentral ble i alt fire personer er sendt til sykehus for sjekk og fire personer ble undersøkt av helsepersonell på stedet.

Ingen skadet

- Ingen er skadet, men fire beboere har fått i seg litt røyk. De får nå litt oksygen, men det er ikke nødvendig å gi de ytterligere legehjelp, sier Småland.

Innsatsleder Karl Småland fra politiet.   Foto: CHRISTINE SCHEFTE

 

Han karakteriserer redningsarbeidet som «krevende» på grunn av den store røykutviklingen og mye varme.

- Dette gjorde det vanskelig å få oversikt i begynnelsen, sier Småland.

Ingen fare for spredning

Bygget består av ubemannede kommunale omsorgsboliger. Ifølge politiet huser leiligheten mennesker i forskjellig alder som har ulikt behov for tilsyn.

Usikkerhet rundt om hvorvidt beboerne selv klarte å ta seg ut, i tillegg til kraftig røykutvikling og varme, ga brannvesenet utfordrende arbeidsforhold i starten.

- Da vi kom var brannen allerede under kraftig utvikling, og det gjorde det vanskelig for oss å skaffe oss oversikt. Særlig med tanke på om det var folk inne i huset eller ikke. I og med at det er en omsorgsbolig, kunne vi tenke oss at det var folk her som kunne trenge hjelp til evakuering. Så vi var usikre på hvor mange som kunne befinne seg inni bygget, så vi bruker en del ressurser i starten på å søke. Det hadde jo også innvirkning på slukkearbeidet, sier innsatsleder brann, Trond Fjeldsæther ved Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT).

- Var det beboere som trengte hjel til å komme seg ut?

- Nei, da politiet og vi fikk beskjed om at huset er evakuert, det er gjort rede for alle som bor der, og det føles jo veldig godt. Da kunne vi konsetrere oss mer om slukkinga, og å få kontroll, sier Fjeldsæther.

- Flammene sto flere meter til værs

- Jeg oppdaget brannen da jeg hørte sirener og gikk ut på verandaen for å se hva som var på ferde. Flammene sto da flere meter til værs, forteller Grete Lie, som er nærmeste nabo til omsorgsboligene.

Hun sier videre at hun først trodde det var et forsamlingshus i området som brant, men at hun straks ble mye mer bekymret da forstod det var bygningen med omsorgsleiligheter som sto i brann.

Har satt krisestab

Ordfører Ingrid Aune i Malvik kommune opplyser at kommunen har satt krisestab.

- Vi konsentrerer oss nå om å få oversikt over situasjonen, sier Aune.

Malvik kommune forbereder torsdag kveld innkvartering for dem som ikke kan eller får flytte tilbake til sine boliger.

- Det er dramatisk for dem som har fått sine boliger ødelagt av brannen. Jeg er opptatt av å ta vare på alle menneskene som er berørt av brannen, sier Aune.

Psykososialt helseteam er på stedet for å ivareta de berørte.

- Beboere i nabolaget som ble evakuert som følge av brannen, kan nå flytte hjem igjen, melder Aune.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


s

 
Brannen ved helsesenteret er omfattende.  
    
      (Foto: KIM NYGÅRD, ADRESSEAVISEN)

Brannen ved helsesenteret er omfattende.   Foto: KIM NYGÅRD, ADRESSEAVISEN

Røyken fra brannen kunne ses på lang avstand. 
    
      (Foto: Eirin Runstrøm )

Røyken fra brannen kunne ses på lang avstand.  Foto: Eirin Runstrøm

På forsiden nå