Tone Sofie Aglen slutter i Adresseavisen

Politisk redaktør Tone Sofie Aglen har sagt opp jobben i Adresseavisen fordi hun har fått ny jobb som kommentator i VG.

Tone Sofie Aglen  Foto: Håvard Jensen

Saken oppdateres.

Tone Sofie Aglen har sagt opp jobben som politisk redaktør i Adresseavisen fordi hun har fått ny jobb som kommentator i VG. Det opplyser redaktør i Adresseavisen Kirsti Husby i en melding til redaksjonen torsdag.

- Jeg vil benytte muligheten til å takke Tone Sofie for den gode innsatsen hun har lagt ned for Adresseavisen de siste årene. Hun har vært en viktig stemme både i Midt- Norge og nasjonalt og markert avisa på en svært god måte, skriver Husby.

- Frister å jobbe med rikspolitikk

Aglen vil fortsette som kommentator og leder for kommentaravdelingen i oppsigelsesperioden. 

I en Facebook-post forteller Aglen om beslutningen:

«Gode venner. Dette er en dag full av følelser. Jeg har sagt opp jobben min som politisk redaktør i Adresseavisen, og før sommeren begynner jeg som kommentator i VG. Beslutninga er ikke enkel. Jeg er så utrolig glad i gjengen på kommentaravdelinga, min fantastiske sjef Kirsti, alle kollegene mine og ikke minst leserne, som har tatt så godt imot meg. Men jeg har alltid trodd på forandring og det å ta noen sjanser i livet. Det frister også å jobbe enda mer med rikspolitikk. Når jeg nå får muligheten til å jobbe med de dyktige folka i VG, er det en sjanse jeg ikke kan la gå fra meg. Selv om jeg akkurat nå føler meg like aspeløv som da jeg for fem år siden sa opp jobben for å ta et ettårig vikariat i Adresseavisen. Jeg er særlig spent på livet i hovedstaden og håper jeg ikke ender opp ensom og venneløs i storbyen. Trondheim og Trøndelag vil jeg uansett ikke forlate helt. Og det er ekstra gøy at jeg kommer til den mest trøndertunge populasjonen utenfor Trøndelag, VGs kommentaravdeling».

- Tydelig kommentator

Politisk redaktør Hanne Skartveit i VG er tilfreds med ansettelsen.

– Tone Sofie Aglen har i løpet av kort tid blitt en profilert og tydelig kommentator i Adresseavisen og jeg har lest henne med stor glede. Hun kan norsk politikk godt, som hun har dekket fra Trondheim, sier hun til Medier24.

– Hun har en fascinerende bakgrunn og har sittet i flere styrer. Jeg vil si at hun har en bred kompetanse på å kommentere det norske samfunnet. Vi er veldig glade i dag, sier Skartveit.

Aglen har vært kommentator i Adresseavisen siden 2014. To år senere ble hun politisk redaktør.

Hun har blant annet sittet i styret til Helse Midt-Norge, TrønderBilene og Filmfest Trondheim.

Her kan du lese noen av kommentarene til Tone Sofie Aglen:

Trond Giske splitter både partiet og folket

Trøndelag er blitt Arbeiderpartiets Balkan

Gapestokken har vi erstattet med Facebook

Minnet mest om å bli dratt baklengs inn i fuglekassa

På forsiden nå