Brannen startet i ei seng

Politiet mener de har funnet stedet hvor det begynte å brenne i omsorgsboligen på Vikhammer.

Brannalarmen gikk i omsorgsboligene i Malvik like før klokka 15.45 torsdag 7. mars.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Alle beboere måtte evakueres etter brannen torsdag forrige uke. Ifølge Bladet slår politiet nå fast at brannen startet i ei seng på et soverom i en av leilighetene i omsorgsboligen i Rønningsveien.

Krevende jobb for brannvesenet

Brannen spredte seg raskt, og til å begynne med var det vanskelig å få oversikt over om alle beboerne i de ni leilighetene hadde kommet seg ut.

Slukkingsarbeidet var krevende. Brannen spredde seg utvendig fra sokkelen via etasjen over og deretter til takkonstruksjonen.

Store ødeleggelser: Brannvesenet har tatt dette bildet fra innsiden av bygningen som brant. - Brannen ble varslet gjennom automatisk brannalarmanlegg. Nok en gang ser vi at alarmen redder liv, skriver Trøndelag brann- og redningstjeneste på sine Facebook-sider.  Foto: TRØNDELAG BRANN- OG REDNINGSTJENESTE

- Dyne i brann

Ifølge Bladet ble 14 personer husløse etter brannen. Etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor sier til avisa at de ikke vet hvorfor det tok fyr på soverommet, men at de har fått opplysninger om at ei dyne brant på terassen da mannskapene kom frem.

- Brannårsaken er ikke direkte påviselig. Boligen er svært utbrent. Men det er ikke tvil om at det har brent i ei seng, sier etterforskningsleder Annar Sparby til Adresseavisen.

Bygget er fra 1997, og har alltid vært brukt som omsorgsboliger. Trolig må bygget rives som følge av brannskadene.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå