Båtbrann ved Værnes førte til forsinkelser i flytrafikken

Det brant fredag ettermiddag i en fritidsbåt utenfor flystripa på Værnes lufthavn. De fire personene ombord i båten klarte selv å slukke brannen.

Brannvesenet fikk tauet inn fritidsbåten som fredag brant utenfor Værnes. De involverte skal ikke ha pådratt seg skader.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Like før klokken 17 fredag ettermiddag mottok brannvesenet melding om brannen.

- Da brannvesenet kom frem var Avinors båt allerede på plass. De meldte at det var kontroll på situasjonen. Det var litt røyk, men det ble slukket med pulverapparat av dem som var i båten, sier brannvesenets innsatsleder Tore Laugtug.

Fire personer ombord

Politioverbetjent Geir Tore Solli ved Stjørdal lensmannskontor sier det var en 38 fots cabincruiser det brant i. Fire personer var ombord i båten.

Politioverbetjent Geir Tore Solli ved Stjørdal lensmannskontor sier brannen ikke har medført store skader.  Foto: Christine Schefte

- Båten taues av brannvesenet inn til småbåthavna i Stjørdal. Personene blir tatt hånd om av helsepersonell for rutinemessig sjekk når de kommer i land. Vi skal snakke med de involverte og finne ut hva som er årsaken til brannen, sier Solli.

Medførte forsinkelser i flytrafikken

Båtbrannen medførte redusert flytrafikk.

- Avinor var ute med en redningsbåt. Da var det i mellom 15 til 30 minutter redusert mulighet for å lette og lande. Det medførte mindre forsinkelser, sier lufthavndirektør Marit Stigen.

Brannvesenet fikk hjelp

Avinors båt var først fremme ved båtbrannen. Brannvesenet skulle til å sjøsette sin egen båt da de fikk tilbud om skyss.

Brannvesenet gjorde klar en båt småbåthavna i Stjørdal. Mens de holdt på fikk de tilbud om skyss.  Foto: Christine Schefte

- Jeg skulle flytte båten min til Ekne, da brannvesenet rykket ut. Jeg tilbydde meg å kjøre dem. Da vi kom frem til båtbrannen var det ikke så dramatisk, sier Frode Tverås.

- Vi fikk slept båten tilbake til land. De turte ikke starte båten, sier han.

Frode Tverås stilte med båt, slik at Avinors båt kunne returnere til flyplassen.   Foto: Christine Schefte

Innsatsleder Laugtug i brannvesenet gir Tverås ros.

- Det var veldig bra at han hjalp til. Det reduserte tiden det tok for oss å komme til havaristen, sier Laugtug.

- Det er artig å kunne hjelpe til. Plutselig trenger man hjelp selv en dag. Da er det greit å ha litt til gode, sier Tverås.

På forsiden nå