Hvilken fugl mener du skal bli den nye fylkesfuglen for Trøndelag?

Norsk ornitologisk forening (NOF), avdeling Trøndelag skal bestemme fylkesfugl for Trøndelag. Hvilken fugl mener du fortjener tittelen?

Tjeld er en folkekjær, nydelig og velkjent liten fugl som er kjærkommen når den returnerer i februar/mars og annonserer vårens ankomst.   Foto: øystein størkersen

Saken oppdateres.

Tjeld, havørn, havelle, fiskemåke, horndykker, skjære, lavskrike eller heilo? Allerede er det mange gode forslag blant fugleentusiastene, skal vi tro leder Øystein Størkersen i Norsk ornitologisk forening (NOF), avdeling Trøndelag.

- Vi synes det hadde vært artig om det ble engasjement rundt dette, sier Størkersen.

Nestleder Charlotte Hallerud i NOF avd. Trøndelag sier at lokallagene har kommet med sine nominasjoner.

- Horndykker ble foreslått av to ulike lag. Det var jo litt artig, sier hun.

- Nå håper vi at alle fugleglade trøndere blir med på å sende inn forslag, sier Hallerud.

To lokallag i NOF avd. Trøndelag har foreslått horndykkeren som fylkesfugl.   Foto: øystein størkersen

 

Se bilder av ærfuglene i Nidelva i Trondheim

Folkekjær

5. april er det et årsmøte i foreningen. Men Størkersen synes det hadde vært fint om fylkesfuglen var bredt forankret i innbyggerne i Trøndelag, og ikke bare de som møter opp på årsmøtet til NOF avd. Trøndelag.

Han forteller at det sirkulerer en del forslag der ute på sosiale medier, men han håper at det finnes flere som ønsker å si sin mening.

- Fuglen vi velger bør nok ha litt utbredelse i Trøndelag, og det bør kanskje være en fugl som de fleste vet hvordan ser ut. Den bør være gjenkjennbar og folkekjær, sier han.

Havørn var Sør-Trøndelags fylkesfugl og er tallrik i Trøndelag.   Foto: DAGFINN SKOMSØ

 

LES MER: Gjermund fikk sjelden fugl på besøk i hagen

Logo-fugl

Fuglen skal også pryde den nye logoen til foreningen, og bør helst gjøre seg visuelt godt på ei tegning. Det er også en del fugler som allerede er «tatt» fordi andre fylker har tatt beslutning om hva som skal være deres fylkesfugl.

- Fiskemåke er både høyt og lavt, mens havørn er mest ved kysten. Skjæra har alle et forhold til. Det er flere gode forslag der ute, sier Størkersen.

Norsk ornitologisk forening avd. Nordland valgte nylig ærfuglen i samarbeid med NRK Nordland som hadde en avstemning i august i fjor. Det var mange tusen stemmer som ble sendt inn.

I første omgang kan alle lesere av adressa.no sende inn sitt forslag til trondelag@birdlife.no eller på NOF Trøndelag sin Facebook-side. Deretter vil vi presentere finalistene, og så vil det bli en avstemning.

Her kan du lese flere saker om sjeldne fugler i Trøndelag:

LES OGSÅ: Denne hører egentlig hjemme i Australia

LES OGSÅ: Se hva som dukket opp i Trondheim

LES OGSÅ: Eirik så sjelden hvithodespurv i hagen

LES OGSÅ: Denne fuglen har ikke vært i Norge på 100 år

LES OGSÅ: - Fristelsen ble for stor da jeg fikk høre at fuglen var fotogen

Følg Adresseavisen på Facebook , Instagram og Twitter.

På forsiden nå