Innstiller flyvninger og ferjer på grunn av uværet

Widerøe har lørdag innstilt fem flyvningene fra Værnes og nordover på grunn av det dårlige været.

Dette bildet er tatt på Titran på Frøya lørdag.   Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

Avgangene til Bodø og Sandnessjøen som skulle ta av klokken 12.20 ble innstilt, og det samme gjelder avgangene klokken 15.25 til Bodø og Brønnøysund.

Kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe bekrefter at det er været som er bakgrunnen.

- Det er været både i Trondheim og langs Helgelandskysten som er årsaken til kanselleringene, sier Brandvoll.

Senere lørdag ble også flyselskapets flyvning fra Værnes til Mosjøen klokken 15.40 innstilt.

Friskt: Lørdag ettermiddag var det heftige bølger utenfor Titran på vestsiden av Frøya.  Foto: Kim Nygård

Innstilte ferjer

På fylkesvei 776 i Nærøy kommune er trekantsambandet Hofles-Geisnes-Lund innstilt inntil videre på grunn av værholdene, opplyser Veitrafikksentralen i Midt-Norge klokken 13.41.

I tillegg var ferjesambandet Levanger-Hokstad (Ytterøy) også innstilt på grunn av det samme, men klokken 17.38 lørdag opplyste Vegtrafikksentralen at det går i normal rute fra klokken 18.00.

På Nordmøre er ferjesambandet Seivika-Tømmervåg mellom Kristiansund og Tustna innstilt, og det samme gjelder sambandet Edøya-Sandvika mellom Smøla og Tustna.

Klokken 13.16 lørdag opplyste Vegtrafikksentralen også at ferjesambandet Skei-Gutvik i Leka kommune i Ytre Namdalen er innstilt på grunn av værforholdene.

Klokken 14.23 opplyste Veitrafikksentralen at sambandet Kvanne-Rykkjem mellom Surnadal og Sunndal på Nordmøre også er innstilt. Her opplyser de at sambandet settes i drift igjen etter 15.30, men at det må påregnes noen forsinkelser.

Klokken 16.14 opplyses det også at fylkesvei 773 over Steinfjellet i Namsskogan er midlertidig stengt på grunn av uvær.

Klokken 18.16 opplyser Vegtrafikksentralen at fylkesvei 7022 mellom Namsvatn og Hovd i Røyrvik kommune er stengt på grunn av uvær, og at den trolig ikke vil åpnes igjen lørdag.

Vegtrafikksentralen opplyser også at det tidligere lørdag gikk et lite ras ut mot fylkesvei 715 ved Nedre Vikvatn i Osen, men at veien er ryddet.

Strømbrudd på Fosen

Flere steder på Fosen opplever strømbrudd lørdag ettermiddag. I Roan, Åfjord og Flatanger kommune var det klokken 14.38 flere strømbrudd som totalt rammer 364 husstander. Det største omfatter 247 husstander.

- Det har oppstått en feil i det elektriske nettet som har ført til avbrudd i strømforsyningen. Vi arbeider med saken og strømmen forventes å være tilbake klokken 15.00, skriver Trønderenergi på sine nettsider.

Like etter klokken 18 lørdag var strømmen tilbake i flere områder, men fortsatt var til sammen 108 kunder uten strøm.

På disse stedene er det lørdag strømbrudd.  Foto: Skjermdump

Farevarsel

Meteorologisk Institutt sendte fredag ut et såkalt oransje farevarsel om svært høy vannstand i Trøndelag og Nordland, i kombinasjon med svært høye bølger.

Bakgrunnen var et stort stormsenter som var på vei inn mot Midt-Norge og Nordland, som fører til kraftig vind fra sørvest og vest.

I Trøndelag er vannstanden anslått til 50-60 centimeter over høyden oppgitt i tidevannstabellene, og den ventes å være på sitt høyeste mellom klokken 12 og 14.

Meteorologisk Institutt sendte sendte ut farevarsel om høy vannstand og høye bølger i Trøndelag. 

På forsiden nå