To personer til sykehus etter at tog kjørte på bil

- Kunne blitt en veldig alvorlig ulykke

To personer som satt i varebilen som ble påkjørt av et tog er sendt til Sykehuset Levanger.

Nødetatene rykket ut til planovergangen på Ronglan etter melding om at en varebil var påkjørt av toget.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

To personer er sendt til Sykehuset Levanger for en helsesjekk. De satt i bilen som ble påkjørt av et tog på en usikret planovergang ved Ronglan i Levanger onsdag ettermiddag. Politiet meldte om påkjørselen på Twitter klokka 15.27.

Det er store skader i fronten på bilen.

Nødetatene rykket ut til planovergangen på Ronglan etter melding om at en varebil var påkjørt av toget.  Foto: Leif Arne Holme

Tips oss! Har du opplysninger, bilde eller video?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


- Kunne blitt alvorlig

Innsatsleder fra politiet, Rune Reinsborg forteller at påkjørselen har skjedd rundt 400 meter nord for Ronglan stasjon. Persontoget bilen kolliderte med kjørte i retning sør.

- Det var to vognsett med cirka 40 passasjerer, sier Reinsborg. På Twitter skriver operasjonssentralen til politiet i Trøndelag at personene i toget er sjekket av helsevesenet på stedet, og at det ikke er personskade.

Politiets innsatsleder Rune Reinsborg sier påkjørselen fort kunne endt mye verre.  Foto: Leif Arne Holme

Årsaken til ulykken vet ikke innsatsleder Reinsborg, men han er klar på én ting:

- Det er ikke tvil om at det var veldig små marginer for at dette kunne blitt en veldig alvorlig ulykke.

Bra siktavstand

- Hva kan du si om stedet?

- Det er bestandig en risiko ved usikrede planoverganger, men det er godt skiltet på stedet med tanke på at man skal være aktsom med det man ser og hører, og jeg synes siktavstanden er rimelig bra, sier Reinsborg.

Åpnet for togtrafikk

Strekningen var en periode stengt for togtrafikk, og de reisende på toget ble sendt med buss og taxi sørover. Toget var på vei til Melhus.

Klokken 17.21 opplyser NSBs pressevakt Gina Scholz at togstrekningen er gjenåpnet.

- Togene kjører, men det kan fortsatt oppstå forsinkelser og innstillinger inntil vi er i normal drift, sier hun.

Ifølge politiet på Twitter er 38 personer i toget sjekket ut av helsevesenet på stedet. Det er ingen personskade på noen av togpassasjerene.

Midlertidig førerkortbeslag

Jourhavende politiadvokat Hanne Sivertsen Berg sier at det er blitt tatt midlertidig beslag i førerkortet til føreren av varebilen, i påvente av videre etterforskning.

- Ut fra informasjonen som foreligger nå mener jeg det er skjellig grunn til mistanke på brudd på veitrafikklovens §3, sier hun, og legger til at det tas sikte på å gjennomføre avhør av de involverte partene i løpet av kvelden.

På forsiden nå