Coop Prix på Orkanger totalskadd i brann

Bygningen var helt overtent da brannvesenet kom til stedet i natt.

Intervju med politiets innsatsleder Odd Håkon Bach og bilder både fra luften og bakken, som viser ødeleggelsene og slokkingsarbeidet etter butikkbrannen. Foto: John Storholt

Saken oppdateres.

Det var klokka 04.23 at forbipasserende på vei sørover hadde sett flammer, og meldte fra.

Da brannvesenet kom fram til butikken klokken 04.31 var det full overtenning i butikken. Ingen personer var i bygget, og det var aldri fare for spredning til andre bygninger. Brannvesenet jobber fortsatt på stedet, og utover morgenen foregår en kontrollert nedbrenning av bygget.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no


- Totalskadd

- Det er et teglsteinsbygg, så hva som blir stående igjen vet jeg ikke, men det er totalskadd. Det vil bli foretatt en kontrollert nedbrenning, sier operasjonsleder Bjørn Handegard til Adresseavisen.

Coop Prix på Orkanger er totalskadet etter en brann natt til onsdag.  Foto: John Storholt

Operasjonslederen sier det er for tidlig å si noe om brannårsaken.

- Brannvesenet jobber fortsatt på stedet, men det vil bli satt opp sperringer og vakthold. Det vil bli foretatt tekniske undersøkelser på stedet for å forsøke å få kartlagt hvordan brannen startet. Jeg vet ikke om det vil skje i dag eller torsdag, sier han.

- Har dere noen indikasjoner om brannårsaken?

- Det kan vi ikke si noe sikkert om, men ettersom det ikke var brannvarsling som slo inn, så kan det kanskje tyde på at det kan ha startet utendørs, sier Handegard.

Slo full alarm

Alt tilgjengelig brannmannskap ble kalt ut på brannen. I tillegg ble det hentet inn forsterkninger i form av en brannbil fra Skaun. Det ble også sendt en brannbil med utstyr for brannslokking i høyden fra Trondheim, forteller vaktleder Roger Gjersvold ved 110-sentralen.

- Vi kommer til å ha folk på stedet for etterslokking langt ut over dagen, sier han.

- La seg som et lokk

Brannen kunne sees over et stort område, men det var aldri noen fare for at man måtte evakuere fra boliger i nærheten.

- Røyk fra brannen stiger og legger seg som et «lokk» over sentrum, men røyken ligger så høyt at brannvesenet ikke anser røyken som noen fare. Helt vindstille i området, skrev politiet på Twitter klokken 04.59.

Prix-butikken i Orkanger var totalt overtent da brannvesenet kom til stedet søndag morgen.  Foto: John Storholt

På forsiden nå