Før politiet kom fram til ulykken skjedde enda en utforkjøring på nesten samme sted

Det kan være svært glatt enkelte steder i Namdalen tirsdag.

Fylkesvei 770 i Nærøy er snødekt. Politiet fraråder på det sterkeste å kjøre uten vinterdekk.   Foto: POLITIET

Saken oppdateres.

- Det er store lokale forskjeller. På Dovre ser det ut som om det er sommer, men det er spesielt de nordlige delene av Trøndelag som har hatt utfordringer i morgentimene i dag, sier trafikkoperatør Runar Kvalshaug ved Vegtrafikksentralen til Adresseavisen klokken 11.15 tirsdag.

Klokken 10.09 onsdag meldte politiet på Twitter at nødetatene har rykket ut til Kongsmoen. årsaken er en utforkjøring på Fv. 17 ved Lona, rett sør for Kongsmoen i Høylandet.

- Meldingen vi fikk var at en sementbil hadde veltet. Føreren skal være ute av bilen og tilsynelatende uskadd, sier operasjonsleder Svein Helgetun ved politiets operasjonssentral i Trøndelag.

Klokken 13.54 meldte vegtrafikksentralen at et felt forbi stedet er åpnet etter berging av sementbilen.

- Svært glatt i området

En patrulje ble sendt fra Kolvereid for å dra til ulykkesstedet. Før de var framme kom meldingen om nok en utforkjøring. Klokken 11.10 er politipatruljen nesten framme på stedet.

- Det skal være svært glatt i området. Like etter den første ulykken fikk vi melding fra en bilfører som hadde kjørt ut i samme område. Den meldingen var helt uavhengig av den første hendelsen, sier Helgetun.

- Problematisk

Statens vegvesens vegtrafikksentral opplyser at veiene nå ser ut til å være bare veier de fleste steder, men det er store lokale forskjeller og snø i lufta og langs veiene enkelte steder.

- Det har vært litt problematisk enkelte steder i morgentimene, spesielt i ytre strøk. Blant annet i området fra Rørvik og inn mot Høylandet, men nå har vi ikke vært klager de siste timene, sier trafikkoperatør Runar Kvalshaug.

Vet ikke når bilen kan berges

Det er ikke meldt om lekkasje fra sementbilen som veltet, opplyser politiet. Operasjonsleder Helgetun vet fortsatt ikke når den kan bli berget.

- Jeg regner med at det er bestilt berging, men det er ikke klart når det skjer. Det kan være en vanskelig oppgave og kan få noe å si for framkommeligheten, spesielt om bilen er fullastet, sier Helgetun.

Om lag klokka 12.45 skrev politiet i Namdalen på sine Facebook-sider at det er forferdelige kjøreforhold fra Kolvereid og mot Høylandet. «IKKE kjør på sommerdekk!!! Vær obs på andre trafikanter som står i veibanen», skriver politiet.

Tidligere onsdag formiddag gikk politiet ut med en lignende oppfordring:

- Vi vet at mange har skiftet til sommerdekk når vi fikk det fine været vi har hatt en stund. Nå har imidlertid vinteren så smått kommet tilbake med sine siste krampetrekninger i Namdalen. Det er slaps og isføre flere steder, og vi ber alle bilførere være obs på dette. Vær forsiktige på veiene, skriver politiet på Facebook-siden sin.

På forsiden nå