- Én time og ennå ikke ute av byen

Pinseutfarten førte til lange køer og nærmest stillestående trafikk mot Klett i flere timer fredag ettermiddag.

Saken oppdateres.

Det var ikke akkurat motorveifart ut av sørenden av Trondheim fredag ettermiddag. Fra 16-tiden og frem til syv halv åtte om kvelden var det lange køer og stillegående trafikk på E6 inn mot Klettkrysset.

- Én time siden vi kjørte fra Lerkendal. Ennå er vi ikke på Klett. Artig med ny vei! skrev en av flere tipsere som kontaktet Adresseavisen i frustrasjon over treg trafikk på den nye veien ut av byen i sør.

Lange køer på E6 over Heimdalsmyra fredag ettermiddag og kveld.  Foto: Øyvind Lein

Veitrafikksentralen bekrefter bildet ut fra sin videoovervåkning av veinettet:

- Det hoper seg opp i Storlersbakken. Trafikken går greit i venstre felt, slik at det går greit for de som skal i retning Oslo. Men trafikken står i høyre felt, sa Anita Berglund, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen hos Statens vegvesen klokken 19 fredag.

Da var det de som var på vei i retning Orkanger som måtte smøre seg med ekstra tålmodighet.

LES SAKEN: Statens vegvesen bygde rundkjøring i stedet for et planlagt toplanskryss på Klett for kutte kostnader. Forutså ikke lange køer på E6.

Stopp i rundkjøringa

- Problemet er rundkjøringa på Klett. Når det blir så mye trafikk, så blir det stopp, og folk kommer seg ikke gjennom denne, sa Berglund ved 18-tiden.

I løpet av ettermiddagen kom flere meldinger til Adresseavisen om køer ulike steder, særlig ut av Trondheim.

- Nå står trafikken i to filer helt fra City Syd ned til Klett. Nå er det akkurat som før nyveien ble bygget. Og dette har vi betalt for! sier en frustrert innringer i 17.30-tiden fredag.

Ved 19-tiden er det fortsatt store problemer med trafikkavviklingen rundt Klett. Først fra Øysand går trafikken som normalt.

LES OGSÅ: E6-penger gikk til rensedammer og viltovergang

Trafikkoperatør Invgild Stabell Bredland på kvelds-og nattevakt ved Vegtrafikksentralen, leser ut fra loggen og bilder fra veikamera tidligere på kvelden, at trafikken gikk sakte i flere timer fredag før pinseaften.

- Trafikken inn til Klettkrysset fra Trondheim har vært saktegående fra rundt klokken 16. Ut fra bilder klokken 18.12 ser det ut til at det løsnet litt, og siste kødannelse ser vi klokken 19.15, sier hun.

Selv om tipserne har meldt seg i monn til Adresseavisen, har det ikke vært henvendelser om avvik til Vegtrafikksentralen fra E6 eller E39 inn og ut av Klett.

- Eneste avvik som er registrert, er kødannelser i forbindelse med signalfeil på fergeleiet på Flakk og på «lakseveien» mellom Orkanger og Frøya, fylkesvei 714 der det har vært problemer med lyssignal ved vegarbeid, sier Breland.

Signalfeilen på Flakk førte til at bilistene tok oppstilling i flere felt uten at det var tilsiktet.

Så greit ut tidlig på ettermiddagen

Da vi snakket med Veitrafikksentralen i 15-tiden var det allerede stor trafikk, men da var det lite kø på veiene rundt Trondheim.

Litt ekstra kø oppsto i Moholtlia da en bil som har stanset med nødblink i høyre kjørefelt, ved Esso-stasjonen litt før klokken 16.00. Bilen kom seg videre etter kort tid, men mye trafikk gjør at det fortsatt etter klokken 16.00 er køtilstander.

Kø var det også øst for sentrum ut av byen ved Grillstadtunnelen i ettermiddagsrushet.

Til hjemturen, eller når som helst når folk planlegger utfart, anbefaler trafikkoperatøren en sjekk på www.175.no eller en telefon til 175 for å sjekke forholdene.

- På nettsiden vår kan man selv se hvordan trafikken flyter og sjekke trafikkmeldinger, sier Breland.


Mange har planer om å feire pinsa på Fosen. Kø ved ferjeleiet på Flakk fredag ettermiddag.  
        
            (Foto: Tomas Kothe-Næss)

Mange har planer om å feire pinsa på Fosen. Kø ved ferjeleiet på Flakk fredag ettermiddag.   Foto: Tomas Kothe-Næss

På forsiden nå