Sykehusstreiken trappes opp ved St. Olav

YS Spekter tar ut ytterligere 56 Delta-medlemmer i sykehusstreiken fra mandag 24. juni. Det betyr at over 700 sykehusansatte vil være ute i streik.

Enda flere ansatte ved St. Olavs hospital tas nå ut i streik.  Foto: Håvard Jensen

Saken oppdateres.

Sykehusstreiken startet 29. mai og ble først trappet opp 11. juni. Seks helseforetak er rammet. De fagorganiserte streiker for at også ansatte i mindre deltidsstillinger skal få pensjon fra første krone. Til nå er 667 personer tatt ut i streik.

Opptrappingen skjer på sykehusene hvor det allerede er streik; Helse Bergen, Sykehuset Østfold og St. Olavs Hospital. Det nye streikeuttaket omfatter blant annet audiografer, helsesekretærer og renholdere, skriver YS Spekter i en pressemelding.

– Nå forventer vi svar på det vi spør om. Den øredøvende stillheten fra arbeidsgiver på spørsmålet om pensjon fra første krone provoserer de streikende. Streikeviljen er stor, sier leder av YS Spekter og forbundsleder i Delta, Lizzie Ruud Thorkildsen.

– Vi opplever stor støtte både fra kolleger, publikum og pasienter. Pensjon fra første krone for alle, er et krav om likebehandling, likestilling og rettferdighet, sier Ruud Thorkildsen.

Streiken rammer blant annet timeoppfølging, dokumentasjonsarbeid, vedlikehold av medisin-teknisk utstyr, kjøkken og servering, renhold, pasient- og varetransport på de berørte sykehusene.

På forsiden nå