Vi trenger din hjelp til å finne de beste badestedene

Hetebølgen har slått inn over Trøndelag. Men hvor er det best å bade?

På Grillstad Marina badet og nøt folk finværet tidligere denne uken. Men hvor er ditt favorittbadested?  Foto: Helene Mariussen

Saken oppdateres.

Torsdag ble landets høyeste temperatur klokken 13.00 målt i Trøndelag. I dagene fremover fortsetter tropevarmen, så det vil være all grunn til å kjøle seg ned i vannet. Men hvor er det best å bade?

Vi trenger din hjelp for å lage en guide til gode badeplasser i Trondheim og Trøndelag.

Hva er din favorittbadeplass? Hvor er det bra å bade, og hvorfor?

Er det best i en vik ved sjøen, i et tjern på fjellet, eller kanskje et helt annet sted.

Send oss et bilde, skriv navnet på stedet (og eventuelt hvordan man kommer seg dit) og noen setninger om hvorfor akkurat ditt badested er så bra.

Du kan sende oss ditt tips her.

Her er tipsene så langt:

1. Vikaengene i Selbu

  Foto: Marte Fremo

Marte Fremo mener at Vikaengene i Selbu, som ligger ved Selbus gamle travbane, er den beste plassen å nyte sola.

Per Olav Haarstad har også tipset om Vikaengene i Selbu.

- Trøndelags lengste sammenhengende sandstrand og kanskje fineste strand. Det er også lite stein. Vannet er varmt og sjøen er rolig. Veldig god plass til alle. Idag var det 32 grader ved stranden. Det er også utbygd sanitæranlegg, grillplass og benker, skriver han.

2. Hosnasand, Stokkøya

Sissel Guttelvik Melands favoritt badeplass er Hosnasand på Stokkøya, i Åfjord kommune.

- Deilig sand, avkjølende sjøvann og strandbar er like i nærheten! Kan det bli bedre? skriver hun.

3. Midsandtangen Friluftsområde i Malvik

Linda Sørensen mener at Midtsandtangen Friluftsområde i Malvik er det beste badestedet.

- Et flott område som passer for alle, også rullestolbrukere. Veldig barnevennlig. Langgrunt med herlig sandbunn og et deilig badevann, skriver hun.

Sørensen opplyser om at det også er sandvolleyballbane for ungdommen og gode grillmuligheter.

- Det er også et stort område å ligge og sole seg på. Et lite bakeri/café er der også med et flott utvalg av god mat. Flotte sanitæranlegg ved cafeen er det også.

4. Aursunden ved Brekken

Mariann Buåas-Hansen mener Brekken har en fin sandstrand ved Aursunden.

- Kjør ned ved Brekken skole. Det er skiltet. Stranda er langgrunn og det er fint å bade for barn og familier som liker å gå langt utover i vannet i sanden, skriver hun.

Mitt favorittsted er et sted ved Aursunden, skriver Anne Berit Lund.  Foto: Anne Berit Lund

Også Anne Berit Lund anbefaler Aursunden som badeplass.

- Sandstrand, over 20° i vannet og 29° i lufta, skriver hun.


5. Tømmeråsfossen, Grong

- Der er det varmt og man kan se laks under vannet. Man kan også gli ned fossen på enkelte steder og man kan hoppe fra berg rundt om, skriver Sondre Langås

6. Sundsand, Inderøy og Storvika, Stjørdal

Eirin Rinnan synes at Sundsand på Inderøya og Storvika på Stjørdal er gode kandidater til å være den beste badeplassen i Trøndelag.

Også Jeanette Moan mener Storvika i Stjørdal er den beste badeplassen i Trøndelag.

- Gratis parkering, kiosksalg til normale priser og med akkurat passe utvalg. Det er også toaletter, og dusj for å skylle av seg saltvann og sand. God plass og en brygge til å hoppe fra ved flo finnes også. Det er plass til å spille både fotball og volleyball, og mulighet for å prøve seg på fjellklatring, skriver hun.

7. Nævra, Hommelvik

Det beste stedet å bade i Trondheim er Nævra i Hommelvik! Med flere hoppeplasser opp mot 6-8 meter kan man utfordre seg selv samtidig som man kan nyte litt høyere temperaturer i vannet grunnet at det er en foss samt. Slipper saltvann i munn og nese

8. Svorksjøen, Melhus

En leser anbefaler Svorksjøen på Melhus.

- En vakker perle med langrunn sandbunn som er kjempefin for de med små barn. Stranda ligger på Svorksjøen camping, men badeplassen er for alle. Du kjører først til Melhus, deretter tar man av til Korsveien og så i retning Svorkmo. Ca. en times kjøring fra Trondheim, skriver leseren.

9. Nævra, Hommelvik

- Om man vil litt ut av byen, finner du ikke finere steder enn Nævra. Nævra er en elv som renner igjennom Hommelvik og renner ut i Homla. Her finner du en stor foss med mulighet til både å gå uti, men også hoppe over fossen (ca 7 meter). Noen meter lengre opp finner du en utrolig vakker jettegryte i elven med hoppemuligheter og fine omgivelser!, skriver Adam Hovstad.


Artikkelen vil oppdateres fortløpende gjennom uken.

På forsiden nå