Brann i flere bygninger på gårdsbruk i Vuku

Med ustabile vindforhold ble tre bygninger raskt overtent. Ingen personer eller dyr ble skadet.

Ei trønderlån og en låve tok fyr onsdag formiddag, og en bil ble totalskadd. - Vinden på stedet gjør slukningsarbeidet utfordrende, sa politiets operasjonsleder.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Nord-Trøndelag 110-sentral fikk melding om brannen klokken 12.15 onsdag.

- Brannvesenet holder på å berge det lille de kan. Det er litt ustabile vindforhold på stedet som gjør arbeidet utfordrende, sa operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt klokken 14.30.

Gårdsbruket ligger ikke langt unna Sjækerfossen i Verdal. Brannen skal ha spredd seg fra eneboligen til to andre bygninger på gården.

Jobbet på taket da brannen startet

- Det har vært brann i ei trønderlån som har spredd seg videre til låven. Et stabbur og ei lita lån på siden ble berget, sier innsatsleder Håvard Vik rundt klokken 16.

Til vanlig bor det to voksne og tre barn på gården, men ingen av de var til stede under brannen, opplyser Vik.

- Far til de som bor her til vanlig jobbet på taket. Han merket at brannalarmen gikk da han var utenfor, og så at det tok fort fyr. Han fikk reddet ut eiendeler fra trønderlåna, sier Vik.

Overtent: Brannmannskaper jobbet på stedet.  Foto: Leif Arne Holme

Fare for hester og hunder

Det skal en periode ha vært fare for tre hester i nærheten av låven.

- Hestene ble sluppet løs og er ute av fare, sa operasjonsleder Tiller.

Innsatsleder Vik opplyser at det også skal ha vært to hunder inne i huset, som ble berget ut. De øvrige dyrene på gården skal ha vært ute på beite.

Bil totalskadd

Klokken 13.00 opplyste operasjonsleder Tiller om at det er meldt at en bil på tunet også skal stå i brann.

- Bilen er brent opp og totalskadd, sier Vegard Håskjold ved 110-sentral i 14.30-tiden.

Stor brann: En bil ble totalskadd, og trønderlåna sto ikke til å redde.   Foto: Leif Arne Holme

Klokken 19.30 meldte operasjonsleder Roger Nomeland i Trøndelag politidistrikt at politi og brannvesen er ferdige på stedet for dagen.

- Vi har sperret av, og har en god dialog med huseier, siden gården er nedbrent og han og familien må finne et sted å være, sier Nomeland.

Årsaken til brannen er enda ikke kjent.

- Det må politiet undersøke når det er kaldt nok til at undersøkelse av åstedet kan bli utført på en sikker og trygg måte. Det har vært en stor brann, som krever mye av avhør og teknisk og taktisk undersøkelse, sier han.

Rykket ut i ni mil

Brannvesenet rykket ut fra Levanger, rundt ni mil fra den overtente gården.

- Det er langt opp hit, og det tar tid å kjøre. Spesielt for å få opp tankbilene med vann for å slukke. Det er bra at det ikke gikk noen liv tapt, verken for mennesker eller dyr, sier innsatsleder Vik.

Brannen spredte seg: Brannen begynte i trønderlåna, og tok så tak i den L-formede låven og spredte seg bortover gradvis.  Foto: Leif Arne Holme

Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

På forsiden nå