Slik blir Ingrid Aunes begravelse

Regner med at rundt 800 personer vil være til stede.

Ingrid Aune begraves i Hommelvik kirke tirsdag. Den offentlige kondolanseprotokollen vil ligge i servicetorget til og med mandag 12. august.  Foto: Marthe Amanda Vannebo

Saken oppdateres.

Den avdøde Malvik-ordføreren, Ingrid Aune, begraves i Hommelvik kirke klokka 13.00 tirsdag.

Den 33 år gamle ordføreren omkom i en båtulykke utenfor Namsos, natt til 1. august. I samme ulykke omkom også kjæresten hennes, Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43), som var kommunepsykolog i Namsos.

Det er kommunens to sogneprester Geir Henrik Gravaas og Ingrid Bolstad Kunzendorf som vil forrette.

- Det blir en stor og spesiell seremoni og begge ønsket å være til stede, sier kirkeverge i Malvik, Olav Jørgen Berg til bladet.no.

LES OGSÅ: Nært og gripende farvel med Eivind Olav Kjelbotn Evensen

Sendes på storskjerm

Kirkens kapasitet er på 330 sitteplasser, og cirka 150 av dem er reservert for familie, nære venner og deltakere fra hennes offentlige liv. Men Berg regner med at rundt 800 personer vil følge Aune til hennes siste hvilested, og derfor vil seremonien vises på storskjerm utenfor kirka, og i bedehuset rett ved.

Det vil bli tilrettelagt slik at deltakere kan stå eller sitte i skråninga opp mot skoletomta.

- Folk som er dårlig til beins kan følge seremonien fra bedehuset, sier kirkevergen til bladet.no.

Adresseavisen og flere andre medier vil overføre begravelsen direkte.

Her kan du lese alle våre saker om båtulykken i Namsos.

Stor trafikk

Etter jordfestelsen vil det bli avholdt et minnesamvær i Bruket kulturhus. Samlingen er åpen for alle og ledes av Bjørn Stuevold og Rakel Sivertsen.

Med så mange ventet til begravelsen, blir det også begrenset med parkeringsmuligheter. Ifølge kommunen vil de største parkeringsplassene være på grusbanen på Øya og Malvik kommunes driftsavdeling på Nesset. Fra disse parkeringsplassene vil det gå busser til kirken. Johan Nygaardsvolds gate forbi kirken blir stengt for trafikk, og i Reidar Jenssens gate vil det bli parkering forbudt.

I stedet for blomster ønskes en gave til Ingrid Aunes minnefond, heter det i dødsannonsen. Minnefondet kan du lese mer om her.

På forsiden nå