Liten gutt falt i elva - fløyet til St. Olavs hospital

En gutt som falt ut i Forfonelva nord for Steinkjer, er fløyet til St. Olavs hospital med luftambulanse. Politiet kaller situasjonen kritisk.

To luftambulanser rykket til ulykkesstedet like nord for Steinkjer. Her letter luftambulansen og tar barnet med til St. Olav.  

Saken oppdateres.

Ulykken skjedde i ett-tiden søndag i Forfonelva like nord for Steinkjer. Ambulansen var først på åstedet og startet livreddende førstehjelp på gutten.

Gutten ble fløyet til St. Olav rundt klokken 14.00.

Oppdragsleder Viola Elverum ved politiet i Trøndelag opplyser søndag kveld at situasjonen fremdeles er alvorlig, kritisk og uavklart.

- Gutten ligger i respirator og foreldrene er på sykehuset sammen med ham, sier hun.

- Falt i elva

Politiets innsatsleder på stedet, Stig Viken, sier at gutten har falt i elva, og blitt fraktet med strømmen i omtrent 100 meter. Viken sier at det var familien som fant barnet.

- Situasjonen er fortsatt kritisk, og barnet er fløyet til St. Olavs hospital med luftambulanse, sier han.

Politiet varslet tidligere at helsepersonell drev med livreddende førstehjelp på barnet. Viken sier at det for tidlig å si noe mer om hendelsesforløpet.

Kriseteam tar seg av familien

- Vi vil nå undersøke nærmere hva som har skjedd, og vi er i kontakt med pårørende og vi prøver å bistå dem så godt som mulig, sier Viken.

Han opplyser at kriseteamet i Steinkjer også har blitt varslet etter ulykken.

Forfonelva renner ut i Langhåmmårelva og videre ut i Snåsavatnet. Viken sier at den normalt er som en bekk, men på grunn av mye nedbør er vannføringen større enn vanlig.

- Det er ganske sterk strøm, sier han.

Helsepersonell startet med livreddende førstehjelp etter at barnet ble hentet opp av elva.  Foto: Leif Arne Holme

Førstehjelp

Politiet varslet om hendelsen klokken 13.06 søndag.

- Vi er på stedet sammen med helsepersonell og brannvesen. Helse driver med livreddende førstehjelp på barnet. Kriseteam i Steinkjer kommune er varslet, skrev politiet på Twitter.

Politiet fikk melding om hendelsen fra AMK-sentralen.

- Ambulansen var først framme ved ulykkesstedet og jobbet med barnet, fortalte operasjonssentralen i Trøndelag politidistrikt klokken 13.20.

Politiet kom fram til ulykkesstedet klokken 15.30.

På forsiden nå