Kvinnelig rypejeger funnet etter leteaksjon

Leteaksjonen i Snåsa ble igangsatt etter at rypejegeren i 30-årene gikk seg bort.

Saken oppdateres.

Kvinnen var på rypejakt ved Roktsjøen i Snåsa da hun kom bort fra resten av jaktlaget da de var på vei ned fra fjellet lørdag. Den siste observasjonen av jegeren var i 17.30-tiden lørdag, men det var telefonkontakt med henne etter dette. Rypejegerens telefon gikk imidlertid tom for strøm.

Funnet i god behold

Da hun ikke kom ned til utgangspunktet som avtalt, ble hun meldt savnet og det ble igangsatt leteaksjon, opplyste politiet i Trøndelag i 21-tiden lørdag.

Et Sea King redningshelikopter ble satt inn i søket etter kvinnen. Det ble også sendt ut mannskap fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, samt flere politihundeekvipasjer.

Rett etter midnatt meldte politiet på Twitter at hun var funnet i god behold.

Fikk hjelp fra kjentmann

- Rypejegeren ble funnet stykke unna utgangspunktet. Vi fikk god hjelp fra en kjentmann. Ut fra beskrivelsen hennes om hvor hun var, hadde kjentmannen en formening om hvor dette kunne være. Det var en hundepatrulje fra politiet og denne kjentmannen som fant henne. Jegeren hadde ikke behov for helsetilsyn. Hun var godt kledd, sier operasjonsleder Viola Elvrum ved Trøndelag politidistrikt.

Hun legger til at jegeren hadde sett helikopteret og skjønte at det ble lett etter henne. Kvinnen er fra Trøndelag, men var ikke kjent i området, opplyser operasjonslederen.

På forsiden nå