Tre hus evakuert etter jordras i Melhus

Til sammen elleve personer evakuert etter jordras på Rødde i Melhus. Nå utfører NVE omfattende undersøkelser på stedet.

  Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

Klokken 09.20 mottok politiet i Trøndelag en melding om at det var gått et jordras i Melhus. Det meldte politiet på Twitter klokken 10.54.

Det ble ikke meldt om personskader, men to hus ble evakuert, der til sammen sju personer er registrert på adressene.

Raset gikk ved Løvsetvegen på Rødde i Melhus, og politi og teknisk vakt var raskt på stedet etter varslingen, som kom fra grunneier.

Elleve personer

Ifølge Arnfinn Lehn, som bor rundt 100 meter fra raset, skal det ha vært trøblete å få tak i en geolog. Da geologen ankom stedet, ble det kort tid etter besluttet at en tredje bolig skulle evakueres.

Innsatsleder Ketil Stene forteller til Adresseavisens reporter på stedet at situasjonen vurderes fortløpende.

Boligene som er evakuert befinner seg mellom 20-200 meter fra raset. En fjerde bolig blir nå vurdert til evakuering. Til sammen er det snakk om elleve personer.

Operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt Kamilla Engen opplyser om at også Trønder Energi er på stedet. Dette for å sikre en høyspentledning og strømtilførsel.

Kommunen i beredskap

Politiet opplyser at det skal tas bilder med drone i området, slik at geologen kan analysere ut ifra bildene. Det er Melhus Kommune og teknisk vakt som har hatt ansvaret for å få geologen på plass.

- De evakuerte er også kommunalt ansvar. Noen ønsker å være hos kjentfolk, mens andre vil kommunen ta seg om, forteller Engen.

Tilbake på rasstedet er det usikkert hvor lenge evakueringen vil vare. Dette vil komme an på hva den geologiske undersøkelsen viser.

Rådmann i Melhus kommune, Katrine Lereggen, forteller at kommunen er i beredskap, og vurderer fortløpende hvordan de skal bistå de evakuerte beboerne.

- Vi er i beredskap dersom noen trenger å snakke med noen, eller har behov for kriseteam. Dette tar vi etter hvert og ut fra behovene som oppstår. Per nå har vi ikke fått beskjed om slike behov, sier hun til Adresseavisen klokken 14.30.


Omfattende geotekniske undersøkelser

Regionsjef i NVE, Kari Øvrelid, forteller til Adresseavisen lørdag ettermiddag at det blir gjort omfattende undersøkelser av geotekniker på stedet. Disse undersøkelsene fortsetter så lenge det er dagslys, og vil gjenopptas søndag.

- I alt borer vi 9 hull på stedet, forteller Øvrelid.

- Hva er hensikten med borringen?

- Hensikten med borringen er å undersøke grunnforholdene og eventuell kvikkleire, sier Øvrelid.

Undersøkelsene er på nåværende tidspunkt forventet å vare ut søndagen. Øvrelid kan derfor ikke gi et definitivt tidspunkt på når de evakuerte kan flytte hjem.

- Først vil vi sammenstille resultater med de ressursene vi har. Dronefoto, borr og de geotekniske rapportene vil hjelpe med dette, avslutter Øvrelid.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

  Foto: Mariann Dybdahl

På forsiden nå