Tente varder i protest mot vindkraft

Den nyetablerte organisasjonen mot vindkraft, Motvind Norge, sto tirsdag bak vardetenninger en rekke steder i landet.

Også på Våttakammen like utenfor Trondheim sentrum ble det tent en varde mot vindkraft.  Foto: Jacob B. Kryvi

Saken oppdateres.

Blant annet ble det tent varder i Nessadalen på Frøya og i Flatanger, som begge er steder hvor det har vært kraftige protester mot vindkraftverkene som er under bygging.

Også i Trondheim, hvor oppstartsmøtet for den landsdekkende organisasjonen Motvind Norge ble avholdt i september i år, ble det tent en varde på Våttakammen nedenfor Geitfjellet.

Jacob B. Kryvi har sendt et bilde til Adresseavisen, og anslår at det deltok 40-50 personer på arrangementet.

40-årsmarkering

Vardetenningen markerte at det tirsdag var 40 år siden sultestreiken mot utbyggingen av Altavassdraget startet utenfor Stortinget i Oslo.

«Likevel, 40 år etter er truslene mot land og vann større enn noen gang, og vindkraft er den største trusselen. Vi står sammen mot vindkraftutbygging og ødeleggelsene i hele det samiske området, på tvers av etniske skillelinjer», skriver Motvind Norge på sine nettsider.

- Frustrerte, irriterte

Talsperson for organisasjonen, Eivind Salen, sier til VG at 130 varder ville bli tent i løpet av kvelden.

- Folk har vært veldig frustrerte, irriterte og har sittet på sosiale medier og fyrt hverandre opp uten å få gjort noe. Vi ville få den motstanden synliggjort og la folk være med og bidra fysisk. Det å samle 130 varder i hele Norge skal symbolisere motstanden mot vindkraft, sier Salen til VG.

Organisasjonen ble startet initiativ fra de lokale motstandsgruppene mot vindkraft på Sørmarkfjellet i Flatanger, på Frøya og på Vardafjell utenfor Haugesund.

På forsiden nå