Murvegg som raste og båt som kantret: Dette er stormens herjinger

Flere hendelser i Trøndelag det siste døgnet som følge av årets første høststorm.

En båt ble funnet i Håmmårsbukta, øst av Steinvikholmen i Stjørdal tirsdag ettermiddag.  Foto: Hovedredningssentralen

Saken oppdateres.

Tirsdag formiddag ble vindstyrken målt til å tilsvare orkan i Vikna. Sesongens første høststorm har også gitt sine utslag andre steder i Trøndelag.

Blant annet har store deler av ferjesambandet rundt om i regionen vært innstilt. På noen strekninger tar de ikke opp normal trafikk igjen før onsdag.

I Trondheim førte stormen til at stormflagget på Festningen måtte fires ned for første gang på 23 år. Den kraftigste vindstyrken som ble målt i trønderhovedstaden tirsdag, var på 68 kilometer i timen.

Heller ikke togtrafikken slapp unna da høsten for alvor slo inn over fylket. Løv på skinnene skapte trøbbel på Langstein i Stjørdal da et sørgående lokaltog ikke klarte å karre seg opp en oppoverbakke. På Meråkerbanen ble det satt opp buss for tog, ettersom et tog ble stående fast i Gudå.

- Det er rett og slett glatt på skinnene, og løv er en medvirkende årsak, sa pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor.

I Levanger ble hovedgata gjennom sentrum stengt da en murvegg raste ut i Kirkegata.

- Det blåser litt rundt omkring. Det kan være det som har utløst dette, sa politiets operasjonsleder Ole Petter Hollingen om hva som kunne være en mulig årsak.

På Nærøy opplevde de at en merd havnet i fjæresteinene.

– De holdt på ganske lenge før de fikk den av grunn. Årsaken er de dårlige værforholdene med kraftig vind, sier journalist Lene Erikke Hatland i Namdalsavisa.

Per klokken 21.12 er også 133 kunder hos NTE berørt av strømbrudd.

På forsiden nå