Tre personer omkom og én hardt skadd i ulykke på E6

E6 er åpnet etter en dødsulykke i Oppdal hvor en personbil og betongbil kolliderte.

Sjåføren av betongbilen er fysisk uskadd. I personbilen mistet tre personer livet og én er hardt skadd.   Foto: ARVID STORLI/opdalingen

Saken oppdateres.

- Vi har ikke identiteten til de omkomne og den skadde i ulykken. Det er derfor ingen pårørende som er varslet ennå, sa innsatsleder Vegard Grefstad i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen klokka 15.05 fredag ettermiddag.

Tre personer ble bekreftet omkommet og én person ble betegnet som hardt skadd i kollisjonen mellom en personbil og en betongbil på E6 sør for Kongsvold fjeldstue i Drivdalen i Oppdal.

Kom i motgående kjørefelt

Operasjonsleder Kirsten Bergstrøm sa rett før klokka 16 at den hardt skadde var fløyet til Oslo for behandling ved sykehus.

I 18-tiden fredag kveld ble E6 på strekningen Hjerkinn-Oppdal åpnet for trafikk igjen.

- Personbilen skal ha fått en skrens i forkant og kom over i motgående kjørefelt. Bilens side traff betongbilens front, forklarte Bergstrøm.

Hun fortalte at bilen hadde vinterdekk.

- Det var sørpe og snøvær da ulykken skjedde, sa Bergstrøm.

Ifølge Adresseavisens reporter på stedet var det glatt på veien der ulykken skjedde.

Statens havarikommisjon for transport kom i 19-tida. Politiets krimteknikere er ferdig med sine undersøkelser. Ulykkesgruppa til Statens vegvesen fra Lillehammer var også på stedet.

Krimteknikere på vei fra ulykkesstedet fredag ettermiddag.  Foto: Mariann Dybdahl

Fører av betongbil uskadd

Operasjonsleder Bjørn Handegard opplyste om at de omkomne og den skadde alle satt i personbilen. Det ble jobbet med livreddende førstehjelp på stedet.

- Føreren av betongbilen er fysisk uskadd, sa operasjonslederen.

Han ble ivaretatt av arbeidsgiver. Betongbilsjåføren er en mann bosatt i Trøndelag.

Politiet har fått gjort et avhør av betongbilsjåføren, men det er ingen øyenvitner til selve ulykken.

LES MER: - Bagasje ligger strødd på veien

Måtte frigjøres

Innsatsleder Vegard Grefstad fortalte at det var snø og slaps i veibanen.

- Ulykken inntraff i en slak kurve i en 80-sone. Den hardt skadde måtte frigjøres fra vraket før han ble fløyet til sykehus, opplyste han.

Politiet fikk melding om trafikkulykken klokka 12.27.

Politiet sendte ressurser fra både Innlandet og Trøndelag politidistrikt etter at meldingen om den alvorlige ulykken kom til operasjonssentralen.

Adresseavisen har vært i kontakt med kommunaldirektør Ole Bjørn Moen i Oppdal kommune. Han opplyste at de avventer å sette krisestab.

Store ressurser ble sendt til ulykken i Oppdal. Fem var involvert.   Foto: ARVID STORLI/opdalingen

Tett snødrev

E6 ble stengt rett etter ulykken, men er altså åpnet igjen i 18-tiden.

Trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Runar Kvalshaug, sa at de hadde fått flere telefoner om vanskelige kjøreforhold i Oppdal-området.

- Det sies fra innringere at det har kommet en del snø. Det meldes at det er behov for brøyting. Vi har varslet entreprenør og de er på veiene, sier han.


Det var skiltet omkjøring via Hjerkinn mot fylkesvei 29 Folldal og riksvei 3 over Østerdalen. På riksvei 3 var det derimot begrenset fremkommelighet på grunn av et vogntog som veltet, men den ble åpnet igjen like etter klokken halv seks fredag kveld.

- Det oppfordres til å sjekke føreforhold over fjelloverganger før man passerer, da det flere steder anses som nødvendig med vinterdekk for å passere, skrev politiet i Innlandet på Twitter.

Fredag morgen ble det sendt ut farevarsel fra Meteorologisk institutt om vanskelige kjøreforhold i Dovrefjell-området.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

På forsiden nå