Levanger-bedrift vant over stor netthandel i plagiatsak

Netthandelen Jollyroom kaller seg Nordens største barne- og babybutikk. Nå har familiebedriften Easygrow i Levanger som produserer vognposer fått medhold i en etterlikningssak.

Vognposeprodusenten Easygrow drives av søstrene Maria og Elisabeth Dalen i Levanger og har åtte ansatte.  Foto: skjermprint easygrows nettside

Saken oppdateres.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Easygrow som produserer og selger vognposer til babyer, har fått medhold i Næringslivets konkurranseutvalg etter å ha klaget inn svenske Jollyroom for å ha etterlignet produktet deres.

I utvalgets avgjørelse heter det at «[ …] Jollyrooms «Nordlys Oslo» er en ulovlig etterligning i strid med markedsføringsloven paragraf 30. Markedsføring og salg av produktet er en urimelig utnyttelse av Easygrows innsats og resultater, og innebærer en risiko for forveksling», skriver DN.

Fikk pris av Sparebanken

Nylig ble Easygrow tildelt Kremmerprisen av Spare-Bank1 SMN, blant annet fordi bedriften konkurrerer mot store aktører i store markeder.

Mens Easygrow, som ble startet i 2004, i 2018 omsatte for 27 millioner kroner, er det tilsvarende tallet for Jellyroom 1,5 milliarder.

I klagen anførte Easygrow at Jollyroom ulovlig har etterlignet deres barnevognpose, som de estimerer å ha brukt mellom 100 000 og 150 000 kroner på å utvikle.

Startet av to søstre

– Vi bruker masse ressurser på å utvikle gode vognposer. Det er veldig uheldig for oss at en slik stor aktør kopierer, og derfor synes jeg avgjørelsen er rettferdig, sier daglig leder Maria Dalen til DN.

- Det finnes mange leverandører av vognposer. Vi er en liten norsk familiebedrift bestående av to søstre, Maria og Elisabeth Dalen, som utvikler vognposer med vårt spesielle design og våre funksjoner. Kundene våre setter pris på at posene har stilig design, god kvalitet og god miljøprofil, sier hun.

På forsiden nå