To personer ble begravd av snøskred i Storlidalen

To personer ble tatt av skred i Oppdal og måtte graves ut.

Det var 11 personer – fordelt på to skilag- som var på tur ved Bjørnabekken-området i Storlidalen. To ble tatt av snøskred, men kom seg raskt ut av det.  Foto: Skjermbilde fra Google maps

Saken oppdateres.

Politiet i Trøndelag melder på Twitter at et snøskred i Storlidalen begravde to personer. Ifølge politiet er personene kommet seg ut.

Ola Vaage, som er redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge , sier de var med i varslingsfasen, men at personene som ble begravd raskt ble gravd frem igjen. Meldingen kom 11.50.

- Det var 11 personer – fordelt på to skilag- som var på tur ved Bjørnabekken-området i Storlidalen. Det kom et snøskred, og to ble tatt. Men heldigvis ble de gravd fort frem, og det ble raskt meldt at det ikke var behov for medisinsk hjelp, sier Vaage.

- Var det norske eller utenlandske skigåere?

- De som varslet er nordmenn. Men jeg vet ikke hvor alle er fra.

Alle 11 er nå på vei til parkeringsplassen i området for å møte ambulanse og politi for en debriefing. Det er uvisst hvor stort raset var.

- Det gikk heldigvis bra nå. Men det er meldt om stor snøskredfare, og man må ta sine forholdsregler, sier Vaage.

Klokken 13.00 sier operasjonsleder Frank Brevik at alle er funnet i orden av helse som har sjekket ut skigåerne.

- Da ulykken først var ute så har alt gått rett for seg. Dette er godt vante skiløpere, og de har nå fått lov til å reise hjem for å ha på seg varme klær, sier Brevik.

Ifølge snøskredvarslingen på varsom.no er det nå faregrad tre i Trollheimen, som innebærer at det er betydelig snøskredfare.

- Bygevær fører til lokalt ustabile forhold. I tillegg til ustabile nysnøflak finnes det vedvarende svake lag under nysnøen, skriver varsom.no i varselet for Trollheimen.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no

På forsiden nå