Flere vogntog slet på glatte veier mandag

På grunn av uvanlig mye pågang, måtte et av vogntogene vente i flere timer for å bli berget.

Utenlandsk vogntog fikk problemer ved fylkesvei 700.  Foto: John J. Storholt

Saken oppdateres.

Et utenlandsk vogntog kjørte ut på fylkesvei 700 på strekningen mellom Berkåk og Storås. Det meldte politiet på Twitter like etter klokken 16.00 mandag ettermiddag. Vogntoget skal ha kjørt ut i en sving cirka én kilometer fra Berkåk. Adresseavisens fotograf på stedet meldte like etter at sjåfør måtte vente på kranbil i over to timer.

- Det er nok veldig travelt i dag, sa han.

Fylkesvei 714 ved Snillfjord ble klokken 16.20 åpnet igjen etter å ha vært stengt en stund. Da var et vogntog her berget, og det hadde blitt strødd på området.

Like etter klokken 16.00 mandag opplyste Vegtrafikksentralen i Midt-Norge på Twitter at fylkesvei 6684 i Trondheim var stengt. Dette er ved Rønningsdalen på Tiller, og også denne stengningen skyldtes berging av et vogntog.

Like før dette ble det meldt om stengingen av fylkesvei 714 ved Slørdal i Snillfjord. Her skyldtes stengingen to vogntog som ikke kom seg videre på glatt føre.

En time før denne stengingen igjen meldte Vegtrafikksentralen at det var vanskelige kjøreforhold i Storvasshammertunnelen til Slørdal. Det ble vist til at det var veldig glatt på stedet.

Også tidligere på dagen var veien mellom Slørdal og Storvasshammertunnelen stengt en periode på grunn av et stanset vogntog.

NRK Trafikk meldte like før klokken 17.00 mandag ettermiddag om et vogntog som sto farlig til i en sving 600 meter sør for Soknedal. Politiet meldte klokken 17.15 at vogntoget hadde fått problemer med bremsene. Fører ordnet berging selv.

Et vogntog hang i et autovern på fylkesvei 680 ved Kyrkseterøra. Vogntoget var rundt 500 meter fra Esso i retning Aure.


På forsiden nå