Terje Dalen er død

Den tidligere TV 2-profilen gikk bort torsdag, 72 år gammel.

Den tidligere journalisten Terje Dalen skulle fylt 73 år 31. januar.  Foto: Tommy Andersen, Screen Story

Saken oppdateres.

Dalen kom fra Trondheim, og jobbet i flere tiår som journalist. Blant annet ledet han Trøndelag Redaktørforening i to år.

Adresseavisen har vært i kontakt med Dalens familie, som er informert om at vi omtaler dødsfallet.

Dalen startet karrieren i Arbeider-Avisa, hvor han blant annet var redaktør i en periode, før han kom til TV 2 i 1995. Der jobbet han frem til han pensjonerte seg i 2014.

- En høyt verdsatt kollega

Redaksjonssjef Bjarte Trettenes i TV 2-nyhetene sier til Adresseavisen at beskjeden om dødsfallet var trist og overraskende.

- Han var en respektert og grundig journalist. Kunnskapsrik og med et veldig bredt kontaktnett. Han var en solid mann og en journalist som innga respekt, sier Trettenes.

Redaksjonssjefen beskriver Dalen som en høyt verdsatt kollega som ikke bare laget saker, men som hadde stor kunnskap. Dalen var en folk kunne ringe for å spørre om råd.

- Vi har lagt ut en melding internt om dødsfallet. Det var en overraskende og trist nyhet som alle reagerte på. Mange skriver fine ord om ham på internsidene våre nå, sier Trettenes.

Tidligere sjefredaktør og styreleder i TV 2, Alf Ivar Hildrum, sier til Nidaros at Dalen var en journalist og et menneske med stort sosialt engasjement.

- Han var veldig god med folk. En veldig hyggelig, ordentlig og rettskaffen fyr. En klok fyr. Han fikk frem spennende historier fra folks hverdag, sier han.

Dalen har også vært innom Radio 1 og Sunnmøre Arbeideravis.

På forsiden nå