Mobilnettet i dette området ble ødelagt denne uka - håper å få det i orden lørdag

Stort område i Flatanger har vært uten mobilnett siden torsdag.

Tre av Telenors basestasjoner i Flatanger-området har vært ute av drift de siste dagene. I det røde området er det ikke mobildekning som følge av skadene etter tordenværet.  Foto: Telenor

Saken oppdateres.

Et heftig tordenvær, som rammet deler av Flatanger torsdag, slo ut mobilnettet i området. Telenor melder lørdag at de har jobbet hardt med å få fikset feilen de siste dagene, og håper å få dette i orden i løpet av lørdagen. Det skriver Namdalsavisa.

Tre av Telenors basestasjoner i Flatanger-området har vært ute av drift, noe som har ført til manglende mobildekning flere steder. Kabler, sikringsskap, likeretter og annet teknisk utstyr ble skadet av tordenværet. Lørdag morgen er en budbil fra Lillehammer på vei med deler for å få reparert utstyret.

Natt til lørdag ble en ødelagt fiberkabel skjøtet ved Uran og Telenor fikk i gang GSM-nettet på samme sted. Lørdag morgen fikk selskapet også opp 4G-nettet på to av tre sektorer, skriver Namdalsavisa.

Telenor håper å få i gang igjen de to basestasjonene på Hasvåg og Hyllfjellet er målet å få de opp i dag, men det kommer an på hvor ødelagt utstyret er, ifølge Telenor.

– Både vår operasjonsledelse og entreprenøren har jobbet døgnet rundt for å få normalisert situasjonen. Vi i Telenor har gjort det vi kan både for å løse dette så raskt som mulig samt holde kommunen orientert om fremdrift, skriver dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge i en pressemelding.

På forsiden nå