Flere trusler mot skoler i Trøndelag

Det er fem-seks skoler som skal ha fått trusler i løpet av de siste to dagene.

Stabssjef hos politiet i Trøndelag, Torgeir Moholt, forteller at det har kommet en rekke trusler mot skoler i Trøndelag de siste dagene.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Trøndelag politidistrikt kan bekrefte at det har kommet flere trusler mot skoler i Trøndelag. Politiet oppfordrer skolene til å ha en vanlig hverdag, står det i pressemeldingen som ble sendt ut like etter klokka 14 onsdag ettermiddag.

Politiet har god tilgang til informasjon og kan med bakgrunn i disse gjøre vurderinger av de trusler som fremsettes.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


- Det er snakk om trusler mot flere skoler i Trondheim og Trøndelag. Det er snakk om fem-seks ulike skoler bare de siste to dagene. Over tid er det flere, sier stabssjef Torgeir Moholt i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Trusler mot flere skoler på Fosen

Flere steder

Truslene skal være fremmet ulike steder, blant annet på skolenes hjemmesider, på instagram eller på andre sosiale medier. Innholdet i truslene varierer, men felles for de fleste er at innholdet er vagt og lite konkret.

Moholt sier det pågår etterforskning.

- Du beskriver mange trusler, tror dere det er en eller flere personer som står bak?

- Det er noe av det vi må forsøke å avdekke gjennom etterforskningen, sier han.

Over tid er det en rekke skoler som er utsatt for det samme.

LES OGSÅ: Ung mann med våpen og militæruniform overmannet ved skole

LES OGSÅ: Fikk varsel om våpenmann dagen før han kom på skole

Kommer med advarsel

Ved å gå ut med informasjon om truslene, håper Moholt at det kommer frem hvor store konsekvenser det kan få.

- Politiet håndterer disse truslene og vi har en dialog direkte med rektorene på de enkelte skolene. Men vi ønsker å få ut budskapet til de som fremmer trusler, at det kan få konsekvenser for dem, selv om ikke intensjonen er å gjennomføre en handling mot skolen, sier han.

Hver gang det kommer en trussel vil politiet alltid vurdere om det er fare for liv og helse.

LES OGSÅ: Tenåring fengslet i to uker etter skoletrusler

- Vi følger opp trusselen tett og vurderer situasjonen fortløpende med tanke på om det skal settes inn tiltak for å trygge elever, ansatte og publikum for øvrig, står det videre i pressemeldingen.

Å fremsette trusler om vold mot skoler en en svært alvorlig handling, selv om det ikke er en intensjon om å gjennomføre faktiske voldshandlinger, understreker politiet. Det bidrar til å skape utrygghet og frykt blant skoleelever, foresatte, ansatte og nærmiljøet.

- Ved å true samfunnsinstitusjoner på denne måten risikerer man ikke bare et straffeansvar, men også erstatningsansvar som følge av de økonomiske kostnadene slike hendelser har, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: - Ment å skape frykt

Må sikre spor

I pressemeldingen oppfordrer politiet publikum om å ta kontakt dersom de kommer over slike trusler eller har annen informasjon som kan ha betydning for slike saker. Trusselen, enten den er fremmet på nettsted, sosiale plattformer eller på papir, bør holdes urørt inntil det er gjort avtale med politiet om videre håndtering.

- Det er viktig at folk diskuterer med politiet og avtaler hvordan det skal gjøres, sier Moholt.

Ta kontakt med politiet på 02800 dersom du har tips.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå