OmAdressert

Jobbet i Trondheims-politiet før 22. juli-serien

Øyvind Brandtzæg gjester OmAdressert og forteller om rørende respons etter 22. juli-serien på NRK. Han har også en mening eller to om Giske-bråket og vinsnobberi.

Øyvind Brandtzæg, Stian Wallum, Terje Eidsvåg og Siv Sandvik i OmAdressert. De går bak kulissene i 22. juli-serien, Ap-bråket og vinsnobberi.  Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

22. juli-serien er nettopp ferdigsendt på NRK og har høye seertall på NRKs nettspiller. Serien viser konsekvensene av terrorhandlingen og tar opp en rekke samfunnspørsmål i lys av det forferdelige som hente på Utøya og i regjeringskvartalet.

Politimannen Eivind Torset, spilt av Øyvind Brandtzæg er en av dem seerne får tettest innblikk i. Hvordan har det vært for Brandtzæg i ukene etter premieren på det som kanskje er Norges viktigste dramaserie på TV?

Det snakker han om i ukas OmAdressert.

Øyvind Brandtzæg spiller politimannen Eivind Torset i NRK-serien «22. juli». Serieskaperne intervjuet politifolk som jobbet under og etter terrorhandlingene da de skapte karakteren, ifølge NRK. Øyvind gjorde sin egen research blant annet ved å være med politiet ut på oppdrag.  Foto: NRK

Der takker han blant annet Trondheims-politiet som lot Brandtzæg få være med på flere nattevakter i forberedelsene til innspillingen.

I tillegg lurer vi på hva Brandtzæg mener om Ap-bråket i Trondheim og Giske-comebacket. Brandtzæg var i bystyret for Ap i forrige periode.

De faste paneldeltakerne Siv Sandvik og Terje Eidsvåg er så klart på plass, sammen med programleder Stian Wallum.


På forsiden nå