Her blir «Elden» tildelt pris: - De vet å verdsette folk

Over 300 frivillige bidrar under musikkspillet Elden på Røros hvert år. Tirsdag mottok frivillighetsapparatet fylkeskommunens frivillighetspris for 2019.

Leder i hovedutvalg for kultur May Britt Lagesen og Siri Gellein, daglig leder i Stiftelsen Elden.  Foto: Jorunn Lilleslett, Trøndelag fylkeskommune.

Saken oppdateres.

Vinneren av Trøndelag fylkeskommunes frivillighetspris for 2019 ble de frivillige tilknyttet spelet «Elden» på Røros.

Prisen skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe i Trøndelag, som har utmerket seg med frivillig innsats, engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte og samfunnet.

- Vet å verdsette folk

I en pressemelding skriver Trøndelag fylkeskommunen følgende om prisvinneren.

- Prisvinneren er inkluderende og bryr seg om folk i alle aldere. De bidrar til at folk får oppleve læring og mestringsfølelse, og vet å verdsette folk

Elden-stiftelsen er en frivillig gruppe som har eksistert i overkant av 25 år. Hver sommer samles de – flere hundre i tallet, til felles dugnad, hygge, læring og opplevelse.

Deler prisen med de frivillige

Videre skriver fylkeskommunen at de er stolte, men samtidig full av respekt for det enorme arbeidet prisvinneren legger ned, og at Norges nest største uteteater derfor finnes akkurat i Trøndelag.

- Tusen, tusen takk. Dette skal deles med de 330 frivillige! Mange har vært med siden 1994, og stiller sommer etter sommer. Det er imponerende, sier Siri Gellein, daglig leder i Elden, som tok imot prisen på vegne av frivillighetsapparatet.

Frivillighetsprisen består av et diplom samt en sjekk på kr. 25 000,-.

På forsiden nå