Slo ned 17-åring under fotballcup - nå vil NFF utestenge gjerningsmannen i ti måneder

Under en fotballcup i Steinkjer like før jul, ble publikum vitne til to stygge voldshendelser.

Bilde fra videoen som viser en tenåring bli slått ned av en motspiller under Trønder-Avisas Nattcup i Steinkjerhallen.  Foto: Skjermdump

Saken oppdateres.

I desember i fjor, like før jul, ble en 17 år gammel gutt slått ned av en motstander under en fotballcup i Steinkjer. Under den samme turneringen ble en 14 år gammel gutt slått flere ganger i ansiktet, også av en motstander. Førstnevnte ble påvist nesebrudd etter hendelsen.

LES OGSÅ: Brutalt slått ned under venneturnering i fotball

Torsdag kveld skriver Trønder-Avisa at påtalenemnda til Norges Fotballforbund (NFF) har bedt om ti måneders utestengelse fra all trening og konkurranse for tenåringen som brakk nesa på 17-åringen. For gutten som slo 14-åringen flere ganger i ansiktet, er det foreslått seks måneders utestengelse fra trening og to måneders utestengelse fra all konkurranse.

LES OGSÅ: NFF lover bedring i voldssituasjonen før neste sesong

– Sakene på Steinkjer er triste, og det er bare tapere i sånne saker. I min tid som daglig leder, siden 2014, har vi ikke hatt utestengelser på så lang tid. Konsekvensene er store for de fornærmede, sier daglig leder i Trøndelag fotballkrets, Jan-Roar Saltvik, til NRK Trøndelag.

På forsiden nå