AtB refunderer periodebilletter

På grunn av endring i kollektivtilbudet fra mandag, setter AtB opp nye refusjonsregler.

Nå kan de med periodebillett fra refundert pengene.   Foto: Marianne Tønset

Saken oppdateres.

AtB vil fra mandag 23.mars tilby refusjon av periodebilletter til kunder som ønsker dette, skriver AtB i en pressemelding.

Årsaken er at styret i AtB vedtok endringer i rutetilbudet på et styremøte torsdag, etter at Trøndelag fylkeskommune i et ekstraordinært møte i fylkesutvalget dagen før ga selskapet et oppdrag om å redusere kollektivtilbudet etter selskapets anbefaling om dette samme.

LES MER: Innfører lørdagsrute på alle busslinjer i Trondheim

Ikke tilbakevirkende kraft

- Refusjonsberegningen vil gjelde fra den dagen AtB mottar forespørselen om refusjon, men ikke tidligere enn mandag 23. mars. Refusjonsforespørselen vil altså ikke ha tilbakevirkende kraft, sier Grethe Opsal direktør for kommunikasjon og drift i AtB.

LES MER: Bare forhåndskjøpte billetter hos AtB fra mandag

Alle som allerede har sendt forespørsel til kundesenteret vil bli kontaktet.

Lengre behandlingstid

Kuttet i rutetilbudet utgjør nærmere en tredjedel av de totale avgangene. I tillegg har styret vedtatt at all skoleskyss i AtB-regi blir stanset fra mandag, både i Trondheim og i distriktet, med unntak av noen få kommuner som fortsatt har behov.

LES OGSÅ: Hilde (54) taper tusenvis av kroner på ubenyttede bussreiser - AtB sier nei til refusjon

- På grunn av den spesielle situasjonen vi nå befinner oss i, vil vi beklageligvis ha noe lengre saksbehandlingstid enn normalt. Vi håper kundene våre har forståelse for dette, og takker for tålmodigheten, sier Opsal.

LES OGSÅ: Vy-ansatt koronasmittet – fire ansatte i karantene

LES OGSÅ: Nytt smittetiltak: Alle dører på bussene skal heretter åpnes av sjåførene

På forsiden nå