Bare forhåndskjøpte billetter hos AtB fra mandag

Koronasituasjonen stopper all kontantbetaling hos AtB. For å unngå smitte, er det lagt til rette for kontaktløse billettkjøp på alle transportmidler hos AtB, også ferjer, fra mandag.

Forhåndskjøpt. Det blir bare mulig med forhåndskjøpte billetter hos Atb fra mandag.  Foto: Marianne Tønset

Saken oppdateres.

Bakgrunnen for tiltaket er å begrense koronasmitten, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi håper våre reisende setter seg inn i hvordan de kan kjøpe billetter på en trygg og enkel måte i situasjonen vi er inne i nå, sier Grethe Opsal som er direktør for kommunikasjon og drift i AtB.

LES OGSÅ: Hilde (54) taper tusenvis av kroner på ubenyttede bussreiser - AtB sier nei til refusjon

Regionlinjer buss

Reisende kan benytte appen AtB Mobillett som før. I tillegg blir det mulig å kjøpe billett med SMS, for dem som ikke har anledning til å benytte appen. Ny SMS-billett kan kjøpes for reiser gjennom flere soner og flere personer, skriver AtB

Hvis reisende har gyldig t:kort med periode, kan de gå rett om bord. Ved kjøp av ny periode, anbefales AtB Mobillett, ettersom det ikke vil være mulig å lese av og aktivere t:kort om bord i buss nå.L

LES OGSÅ: Innfører lørdagsrute på alle busslinjer i Trondheim

Hurtigbåt

Reisende må fra mandag kjøpe billett i appen AtB Mobillett. Det er gjort mulig for alle hurtigbåtsamband til AtB. Aktiverte perioder i t:kort kan fortsatt brukes.

LES OGSÅ: Vy-ansatt koronasmittet – fire ansatte i karantene

Ferje

Det er nå også mulig å benytte appen AtB Mobillett på ferjesambandene Der kjøper reisende enkeltbilletter for hver tur.

"Billetten er gyldig fra kjøpstidspunktet og må kunne fremvises ved forespørsel. Prisene er rabatterte tilsvarende maksimumsrabatten reisende normalt får ved bruk av periodekort. Ferje vil være å finne som eget valg i appen. På samband med AutoPass fungerer betalingen som normalt", skriver AtB i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Vy-ansatt koronasmittet – fire ansatte i karantene

LES OGSÅ: Nytt smittetiltak: Alle dører på bussene skal heretter åpnes av sjåførene

På forsiden nå