Person funnet død etter stor leteaksjon

Politiet gikk ut med en etterlysning etter at en 20 år gammel mann ble meldt savnet tirsdag kveld. Natt til torsdag fant politiet en død person.

Sea King-helikopter ble satt inn i søket onsdag kveld.   Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Operasjonsleder Frank Brevik i Trøndelag politidistrikt opplyser like etter klokken 06 torsdag morgen at de gjorde funn av en død person like etter midnatt.

Pårørende er varslet. Det er ikke mistanke om at det skal ha skjedd noe straffbart.

Har fått nye tips

Onsdag ettermiddag gikk politiet ut med en etterlysning, etter at en mann i 20-årene ble meldt savnet. Etter at politiet gikk ut med en etterlysning i media og på sosiale medier onsdag ettermiddag, kom det inn flere tips.

- Vi har fått en del tips hvor meldere mener de har sett den savnede mannen på Orkanger eller i Orkanger-området. Disse tipsene har vi videreformidlet til de som er på stedet og som koordinerer leteaksjonen, sa operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt onsdag kveld.

Politiet søkte i området rundt Ulvåsmarka.   Foto: Richard Sagen

 

Noen av tipserne mente de har sett den 20 år gamle mannen onsdag ettermiddag.

Politiet hadde en del ressurser i sving under leteaksjonen.   Foto: Richard Sagen

Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


Har en drone på stedet

Sea King-helikopter og ekvipasjer fra Norske redningshunder ble satt inn i søket rundt klokka 18. Røde Kors og Norsk folkehjelp var allerede på plass.

- Vi kan ikke bruke drone mens Sea King er i lufta. Hvis helikopteret må løse andre oppdrag eller avslutte, så har vi en drone med varmesøkende kamera som kan ta over, sa Volden onsdag kveld.

Letemannskap gjorde seg klare for å søke etter den savnede.   Foto: Richard Sagen

 

Brannmester Gunnar Sundli ved Midt-Norge 110-sentral bekreftet tidligere onsdag kveld at de er på stedet med både drone og dronepilot.

Like før klokka 17.30 onsdag ettermiddag kom innsatsleder Ketil Stene til lensmannskontoret på Orkanger. Han koordinerte søket etter den 20 år gamle mannen som ble meldt savnet tirsdag kveld. Politiet sendte også fire patruljer og to hundepatruljer til leteaksjonen.

Søket tok utgangspunkt i hybelen til den savnede og politiet har også fått opplysninger om et turområde som 20-åringen var glad i.

- Turområdet befinner seg på østsiden av sentrum, opp mot Ulvåsmarka, sier Volden.

Innsatsleder Ketil Stene koordinerte søket etter den savnede mannen.   Foto: politiet

Siste spor kl. 17 tirsdag

Han ble meldt savnet av familien tirsdag kveld klokka 21.30 og politiet satte i gang med etterforskning i forbindelse med forsvinningssaken. Det ble også brukt polithund som gjorde søk natt til onsdag.

Mobilen gikk tom for strøm

- Men nå har det gått så lang tid uten konkrete spor at vi valgte å gå ut med en etterlysning, sa lensmann Tor Kristian Haugan i Orkdal lensmannsdistrikt til Adresseavisen onsdag ettermiddag.

Etterlysningen ble lagt ut på Facebook like etter klokka 16 på onsdag ettermiddag.

- Savnede er ofte ute og går turer, både i marka og på Orkanger, skriver politiet i Orkdal lensmannsdistrikt på Facebook onsdag ettermiddag. Ifølge Haugan er han i god form og vant til å være mye ute.

Flere politipatruljer deltok i letingen.  Foto: Richard Sagen

Den savnede hadde med seg mobilen. Mobilen gikk tom for strøm natt til onsdag klokka 02.

- Vi gjorde basestasjon-søk mens den fremdeles var på. Resultatet viste at mobilen befant seg i et turområde øst for Orkanger, sier Haugan.

Hundepatruljer deltok i søket.   Foto: Richard Sagen

 

Den savnede mannen ble fanget opp av et overvåkningskamera på Oti-senteret på Orkanger tirsdag formiddag i 11-tida.

På forsiden nå