Fortsetter leteaksjon etter savnet mann i Verdal

En mann i 30-årene er savnet i Vera i Verdal kommune. I hele natt har det vært lett etter den tynnkledde mannen i bukse og t-skjorte.

I Verdal pågår det søndag en leteaksjon etter en savnet mann i 30-årene.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Folk fra politiet, Sivilforsvaret og Røde Kors har lett etter mannen i hele natt. Leteaksjonen blir trappet opp søndag med flere mannskaper, forteller politiets innsatsleder på stedet, Per Henrik Bykvist.

- Vi leter etter en mann i 30-årene. Han forlot hytta han var på i Vera, litt før klokka 18 lørdag kveld, sier innsatslederen til Adresseavisen. Klokka 23 lørdag kveld ble mannen meldt savnet. Bykvist ber turfolk og hyttefolk i området om å være på utkikk etter en mann i 30-årene i mørke klær og ringer politiet dersom de tror de kan ha sett ham.

Ikke kledd for tur

Mannen var sammen med familie på hytta. De vet ikke hva han skulle da han gikk ut, men han var ikke kledd for tur.

- Du går ikke på tur bare i bukse og t-skjorte oppi her nå, sier innsatsleder Per Henrik Bykvist.

Det har vært regnet i natt, og temperaturen har vært rundt seks grader. Leteaksjonen foregår i et område rundt tregrensa med bekker, små og store vann og litt skog.

Politiet tvitret søndag morgen klokka 05.05 om en leteaksjon i Verdal.

- Dette er en mann i 30-årene som hadde tilhold på ei hytte. Han skal ha gått ut derifra klokka 17.45 lørdag, og siden har ingen hørt fra ham. Han ble så meldt savnet klokka 23.00 lørdag kveld, opplyser operasjonsleder Stig-Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt.

Store letemannskaper har gjennom natta søkt etter en mann i 30-årene i området Bringsåsen i Verdal kommune.  

Politiet opplyser at søket pågår i området Bringsåsen i Verdal kommune.

- Vi dro først ut med politihunder som fulgte spor i området, sier operasjonsleder Olsen.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


Søket fortsatte gjennom natta

- Vi har så langt ikke gjort noen funn i forbindelse med søkene som vi har gjort. Det har vært ganske kaldt i natt, og vedkommende var tynnkledd.

Politiet opplyser at søket har pågått med full styrke gjennom natta - med både politi, Sivilforsvaret, Norske Redningshunder og Norges Røde Kors som nå er på stedet.

Har det vært noen telefonisk kontakt, eller har det vært mulig å spore vedkommende på den måten?

- Vi har prøvd alle slike muligheter, og så langt uten resultat. Vi fortsetter søket til vi har et resultat, sier operasjonsleder Stig-Roger Olsen.

Sea King redningshelikopter kobles inn i søket

Operasjonsleder Olsen opplyser at nye hundepatruljer og bakkemannskaper vil bli satt inn utover dagen.

- Brannvesenet har bistått oss i natt med drone - med såkalt termisk eller varmesøkende kamera. Litt utpå dagen i dag søndag vil Sea King-redningshelikopter også settes inn i søket, opplyser operasjonsleder Olsen.

Politiet opplyser at vedkommende hadde på seg t-skjorte og svart turbukse. Mannen er i 30-årene og sannsynligvis alene. Politiet ønsker tips om noen har sett vedkommende fra tidspunktet han dro ut i går. Og politiet tar imot tips på telefonnummer 02800.

På forsiden nå