Høy smittefare på Røros

Det sier kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås i Røros kommune i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Buss med koronasmittede besøkte Røros.  Foto: NTB

Saken oppdateres.

De 33 passasjerene på turbussen fra Vestlandet, som testet positivt på covid-19, har også besøkt Røros. Og kommunen arbeider nå tett med FHI for å følge opp situasjonen.

Smittefaren i Røros anses nå å være høy.

Var innom flere steder

- Vi vet at bussen med de 33 smittede passasjerene var på Røros fra klokken 12.10 til ca. 15.00, fredag 18. september., sier kommunedirektør Kjersti Forbord i pressemeldingen.

På bakgrunn av opplysninger fra busselskapet har passasjerene besøkt flere butikker og kaféer i Røros sentrum, og kommunen ber alle som har vært i Røros sentrum fredag 18. september om å være oppmerksom på symptomer. Dette gjelder både innbyggerne i kommunen og besøkende.

- Lav terskel for testing

- Ha lav terskel for å bestille test dersom du får symptomer, også ved lette symptomer, anbefaler Forbord og anbefaler alle om å følge FHIs smitteråd nøye - vask hender, bruk håndsprit, hold avstand til andre, og blir hjemme når du er syk eller har symptomer.

Her kan du bestille time for test

Røros kommune tester bredt og i tråd med strategien for å oppdage smitte,

Det er så langt ingen grunn til at butikker eller kafeer skal stenge.

Personer som er symptomfri trenger ikke å være i karantene. Personer som har symptomer skal være i karantene når de er testet.

- Vi venter nå svar på tester. Informasjon vil holdes løpende oppdatert, sier kommunedirektøren i pressemeldingen. .

På forsiden nå