Ørland innfører nye tiltak etter smitteoppblomstring

I et ekstraordinært formannskapsmøte i Ørland kommune torsdag, vedtok kommunen nye tiltak.

Saken oppdateres.

Formannskapet i Ørland kommune gikk på årets siste dag inn for nye smitteverntiltak.

- Anbefalingene er ledd i arbeidet med å stanse oppblomstringen av smitte som har rammet mange andre kommuner den siste tiden, skriver kommunen i en pressemelding.

- Spredt i rekordfart

Videre skriver kommunen at kommunene i Trondheimsregionen er bekymret for smittesituasjonen i regionen.

- Ørland kommune ser at smitten i kommunene rundt oss øker og vi vet at inn- og utpendling til vår kommune vil øke den 4. januar. På denne bakgrunnen ønsker Ørland kommune å gi følgende anbefalinger for tiden fra og med i dag og til 15. januar, skriver kommunen.

- Folk må være forberedt på at økt smitte kan føre til at lokale og nasjonale tiltak og råd kan bli strammet inn på kort varsel. Vi ser at smitten har spredt seg i rekordfart i flere kommuner i Trøndelag, og at mange må stenge ned samfunnet for å få kontroll. Vi må forhindre at det samme blir nødvendig i Ørland kommune. Økt avstand og færre nærkontakter er de to mest sentrale smittereduserende tiltak i håndteringen av koronapandemien. Ikke vær en som sprer smitten. Vær den som stopper den. Bli med å bringe hverdagen tilbake, sier ordfører Tom Myrvold i pressemeldingen.

LES OGSÅ: - Hvis smittenivået står seg, må vi vurdere helt nye tiltak

Dette er de nye tiltakene i Ørland kommune:

  • Begrens antall sosiale kontakter: Ha maks 10 sosiale kontakter i uka. Dette gjelder ikke kontakter i egen husstand og kontakter i arbeidssituasjoner.
  • Ha på munnbind i alle situasjoner der det ikke er mulig å opprettholde 1 meter avstand til andre (gjelder ikke for skoleskyss i grunnskolen, barn under 12 år og personer som av helsemessige årsaker ikke kan bruke munnbind).
  • Bruk hjemmekontor: De arbeidstakerne som KAN bruke hjemmekontor - SKAL bruke hjemmekontor.
  • Unngå å blande kohorter i idretten - stans kampvirksomheten: All innendørs breddeidrett anbefales å stanse all kampvirksomhet.
  • Kjøpesentra og butikker bør legge til rette for god avstand - helst 2 meter.
  • Feir nyttårshøytiden sammen med dine nærmeste.
  • Følg nasjonale bestemmelser og juleråd gitt for 2020, der de grunnleggende smittevernreglene er sentrale (hold avstand, hold hendene rene, hold deg hjemme når du er syk, hold nede antall personer du møter).

Tiltakene varer til og med 15. januar 2021.

Se Adresseavisens store oversikt over koronasituasjonen i Trøndelag her

På forsiden nå