Ny smitterekord i Stjørdal - 42 smittede

Stjørdal kommunen melder lørdag at de har 42 nye smittetilfeller i kommunen.

Saken oppdateres.

- Vi har nå nettopp fått et stort antall positive prøvesvar som vi ønsker å få kommunisert ut. Først vil vi si - vi gir aldri opp, dette skal vi snu nå fremover med fortsatt operativ og aktiv holdning til situasjonen, skriver kommunen i pressemeldingen.

Mye ukjent smitte

Klokken 16.45 lørdag har kommunen fått hele 42 positive koronaprøver i Stjørdal, det er ny smitterekord. Sist smittetopp var nyttårsaften da det ble påvist 21 nye smittede.

- Dette gir oss nye store utfordringer på toppen av en fra før krevende situasjon. Omkring halvparten er for oss hittil ukjente navn, som medfører at mye smittesporing må startes forfra. Den andre halvparten er i karantene allerede, skriver kommunen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Kommunedirektøren i Stjørdal: - Noen få har ødelagt for mange, det må vi tåle å høre

- Betydelig smittepress

- Dette viser at vi nå etter jul nå har et betydelig smittepress i Stjørdal. Tiltak må dessverre styrkes, vi jobber med å utarbeide tiltak nå utover kvelden som kommer til å bli presentert i pressekonferansen i morgen, skriver kommunen.

Stjørdal kommune holder ny pressekonferanse om koronastiuasjonen søndag klokken 13, med ordfører Ivar Vigdenes, kommunedirekør Tor Jakob Reitan og kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Pressekonferansen søndag kan du følge på adressa.no her.

På forsiden nå