Utplasserer helsepersonell på Værnes og Storlien

Grenseovergangen ved Storlien og Trondheim lufthavn Værnes vil nå bli bemannet med helsepersonell, som utfører smittetest.

Dersom man ankommer landet ved grenseoverganger der det ikke er opprettet teststasjoner, har man 24 timer på seg til å ta en test.  Foto: Frank Cadamarteri

Saken oppdateres.

Det melder politiet i en pressemelding lørdag. Årsaken skyldes at det nå er innført nye tiltak på grensen til Norge for å begrense importsmitte til Norge.

- For å muliggjøre dette i størst mulig grad, opprettes det teststasjoner på utvalgte grenseoverganger, mens en rekke overgangssteder stenges, står det i meldingen.

Grenseoverganger i Trøndelag

- Grenseovergangen ved Storlien, og Trondheim lufthavn Værnes, skal holdes åpne og vil bli bemannet med helsepersonell som utfører smittetest, melder politiet.

Mens grenseovergangene Sandvika/Ådalsvollen og Vauldalen skal holdes åpne.

- Her vil politiet/Heimevernet informere de reisende om at de skal ta covid- test snarest, og senest innen 24 timer etter grensepassering, står det.

De resterende grenseovergangene i Trøndelag er stengt for innreise, unntatt for de som omfattes av unntaksbestemmelsene.

Registrering av innreisende videreføres.

- Forventer mer kø

- De reisende gjennomfører covid-test ved ankomst til landet der det er opprettet teststasjoner. Dersom man ankommer landet ved grenseoverganger der det ikke er opprettet teststasjoner, har man 24 timer på seg til å ta en test i den kommunen man skal oppholde seg.

Politiet oppfordrer på det sterkeste at reisende benytter seg av grenseoverganger hvor teststasjoner er etablert.

- Dette bidrar til å begrense importsmitten til Norge. Det forventes mer kø ved de grenseovergangene som holder åpent, og vi ber publikum om å planlegge for dette, skriver politiet.

Inntil videre er det ingen begrensninger på utreise fra Norge på noen av grenseovergangsstedene.På forsiden nå