Årets trønder

Nå er det klart hvem som blir Årets trønder

En av disse fem blir det. Fredag får vi svaret.

Saken oppdateres.

Avstemningen til Årets trønder er stengt og leserne har sagt sitt. Hvem av disse fem som har stukket av med flest stemmer, får du vite fredag kveld, da vinneren får sin velfortjente pris under Adresseavisen og TSOs nyttårskonsert. Og hele konserten kan du se gratis på adressa.no.

Og dette er de fem finalistene:

Katrin Glatz Brubakk

Redder verden fra Trøndelag! Barnepsykolog som i Leger uten grenser kjemper en utrettelig kamp for de svakeste og mest sårbare flyktningbarna i Moria. En tydelig debattant også i riksmediene, men mest av alt et medmenneske som Trøndelag er stolt av.

Les intervjuet med Katrin Glatz Brubakk

Birgit Skarstein

Ener! Ener på sitt felt, eller – ener på alle felt hun prøver seg på, forbilde for alle, nå også på dansegulvet. Igjen og igjen utfordrer hun ideen om hva man kan – og ikke kan – gjøre. Et ubestridt forbilde for alle med rullestol og alle uten.

Les intervjuet med Birgit Skarstein

Victor Sotberg

Barnas helt! Steinkjergutt som har blitt alle barn og unges forbilde. Har gitt ut bok i år, er åpen om mobbehistorikk og har også gjort en innsats for å ufarliggjøre seksuell legning. Youtuber og NRK Super-programleder.

Les intervjuet med Victor Sotberg

Rosenborg Kvinner

Rosenborg Ballklub Kvinner tok sølv i serien, i sin aller første sesong som RBK. Laget har skapt masse oppmerksomhet og merkevarebygging av kvinnefotball. Rosenborgs suksess er vesentlig for å bryte ned barrierene mellom herre- og kvinnefotball.

Les intervjuet med Mali Lilleås Ness

Hege Strand

Leder – og bransjeforbilde i koronaens tid. Har vært en tydelig stemme for kulturen og for bedre vilkår for bransjearbeidere. Selv er hun sjef for Trondheim Lyd, et stort firma som over natten mistet nesten all inntekt.

Les intervjuet med Hege Strand

På forsiden nå